ΓΔ: 2106.9 0.94% Τζίρος: 312.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Προεδρικό Μέγαρο Περού
Το Προεδρικό Μέγαρο του Περού με την εθνική σημαία κυματίζει στην κορυφή.

Πρώην πρόεδρος Βισκάρα: 14 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά στο Περού

Ο πρώην πρόεδρος του Περού, Μαρτίν Βισκάρα, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη για δωροδοκία πριν από τη θητεία του, προσθέτοντας το όνομά του στη λίστα ηγετών που φυλακίστηκαν για διαφθορά.

Δικαστήριο στο Περού επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών στον πρώην πρόεδρο Μαρτίν Βισκάρα, κρίνοντάς τον ένοχο για υπόθεση δωροδοκίας που αφορά περίοδο πριν από την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων.

Η απόφαση αυτή προσθέτει τον Βισκάρα στη λίστα των πρώην ηγετών του Περού που έχουν καταδικαστεί και φυλακιστεί για υποθέσεις διαφθοράς, ενισχύοντας το κλίμα αβεβαιότητας γύρω από το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αποπομπή αναπληρώτριας πρωθυπουργού Αλβανίας για υποθέσεις διαφθοράς

Δικαστήριο της Αλβανίας απέπαυσε την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπελίντα Μπαλούκου, λόγω κατηγοριών για συμμετοχή σε σχέδιο επιλογής εταιρείας για κρατικό έργο. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί.
Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ένοχος ο γενικός εισαγγελέας για διαρροή πληροφοριών

Ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας, Άλβαρο Γκαρθία Ορτίθ, κρίθηκε ένοχος για διαρροή εμπιστευτικών στοιχείων υπόθεσης φοροδιαφυγής και τέθηκε εκτός καθηκόντων για δύο χρόνια, σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
γραμμή παραγωγής πυρομαχικών
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Δύο υπουργοί παύθηκαν λόγω σκανδάλου διαφθοράς

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε την αποπομπή των υπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης, έπειτα από σκάνδαλο διαφθοράς 100 εκατ. δολαρίων στον ενεργειακό τομέα που όξυνε την πολιτική κρίση στη χώρα εν μέσω πολέμου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολοπούλου: Οι μάρτυρες είπαν ψέματα για να πλήξουν τον Στουρνάρα

Στη δίκη για τις ψευδείς καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στη Novartis, η Λίνα Νικολοπούλου κατέθεσε ότι οι μάρτυρες είπαν εν γνώσει τους αναλήθειες για να πλήξουν τον Γιάννη Στουρνάρα.
Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία επιβάλλει κυρώσεις στον Μίντιτς για σκάνδαλο διαφθοράς

Η ουκρανική προεδρία επέβαλε κυρώσεις στον Τιμούρ Μίντιτς για υπεξαίρεση 100 εκατ. δολαρίων από τον ενεργειακό τομέα. Υπουργοί παραιτούνται εν μέσω του σκανδάλου, ενώ αύριο ψηφίζεται η αποπομπή τους.
Φέρντιναντ Μάρκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μάρκος δεσμεύεται για συλλήψεις σε σκάνδαλο αντιπλημμυρικών έργων

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων δήλωσε ότι όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα εικονικά αντιπλημμυρικά έργα θα έχουν συλληφθεί έως τα Χριστούγεννα, μετά τους φονικούς τυφώνες και τις σφοδρές αντιδράσεις για διαφθορά.