ΓΔ: 2352.54 -0.13% Τζίρος: 266.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ποδόσφαιρο σε γήπεδο
Μπάλα ποδοσφαίρου στο γήπεδο με φώτα στο βάθος, ιδανική για ειδήσεις αθλητισμού.

Η κυβέρνηση Κοσόβου δίνει 1,5 εκατ. ευρώ πριμ για πρόκριση στο Μουντιάλ

Η κυβέρνηση του Κοσόβου θα δώσει 1,5 εκατ. ευρώ στην εθνική ποδοσφαίρου αν προκριθεί στο Μουντιάλ 2026: 500.000 ευρώ για νίκη επί Σλοβακίας και 1 εκατ. αν περάσει στα τελικά. Το Κόσοβο διεκδικεί ιστορική συμμετοχή.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει συνολικό μπόνους ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, σε περίπτωση πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2026. Το Κόσοβο, το οποίο επιδιώκει την πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων στη δεύτερη θέση με 11 βαθμούς και εξασφάλισε παρουσία στα ευρωπαϊκά μπαράζ του Μαρτίου.

Στα μπαράζ, η εθνική ομάδα του Κοσόβου θα αντιμετωπίσει τη Σλοβακία, ενώ ο νικητής θα βρεθεί αντιμέτωπος είτε με την Τουρκία είτε με τη Ρουμανία, διεκδικώντας το πολυπόθητο «εισιτήριο» για το Μουντιάλ. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μπόνους 500.000 ευρώ στην ομάδα αν επικρατήσει της Σλοβακίας.

Όπως ανέφερε ο Κούρτι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, «σε περίπτωση πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεσμευόμαστε για επιπλέον ανταμοιβή ενός εκατ. ευρώ». Ο ίδιος εξέφρασε τη στήριξή του στην εθνική ομάδα, τονίζοντας: «Πάμε Κόσοβο, πάντα μαζί σας».

Το Κόσοβο έγινε μέλος της UEFA και της FIFA το 2016, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του από τη Σερβία το 2008.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές στο Κόσοβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόσοβο: Αβέβαιο το πολιτικό μέλλον παρά τη νίκη Κούρτι, ζητά συμβιβασμούς η ΕΕ

Το κίνημα «Αυτοδιάθεση» κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο με 42,9%, χωρίς όμως αυτοδυναμία. Οι συνομιλίες για κυβέρνηση και Πρόεδρο συνεχίζονται, ενώ η ΕΕ ζητά συμβιβασμούς για πολιτική σταθερότητα και πρόοδο.
Εκλογές στο Κόσοβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ομαλή η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στο Κόσοβο

Στις κάλπες το Κόσοβο αναζητά διέξοδο από την πολύμηνη πολιτική κρίση. Η συμμετοχή μέχρι τη 1 μ.μ. έφτασε το 15,1%. Φαβορί παραμένει το κόμμα του Κούρτι, αν και η σταθερότητα δεν είναι εξασφαλισμένη λόγω των διαφωνιών στη Βουλή.
Εκλογές στο Κόσοβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόσοβο: Την Κυριακή κρίσιμες εκλογές για έξοδο από την πολιτική κρίση

Αύριο, 7 Ιουνίου, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο, τρίτες σε 16 μήνες. Περίπου 2 εκατ. πολίτες καλούνται να εκλέξουν 120 βουλευτές, με φαβορί το κόμμα Αυτοδιάθεση του Κούρτι. Συμμετέχουν επίσης LDK, PDK και AAK.
Στάδιο ποδοσφαίρου γεμάτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μουντιάλ 2026: Η ζέστη γίνεται ο μεγάλος αντίπαλος και αλλάζει τους κανόνες

Η ζέστη αναμένεται να είναι από τους πιο κομβικούς παράγοντες στο ποδοσφαιρικό Παγκόσμιο Κύπελλο, για αυτό και η FIFA επιτρέπει σφραγισμένα μπουκάλια νερού στα γήπεδα των ΗΠΑ και του Καναδά σε παίκτες και φιλάθλους.