ΓΔ: 2276.28 2.16% Τζίρος: 406.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
Οι σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας κυματίζουν μαζί, σύμβολο συνεργασίας.

ΗΠΑ-Ουκρανία: Παραγωγικές οι συνομιλίες Φλόριντα, λέει ο Ρούμπιο

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε παραγωγικές τις συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία στη Φλόριντα, τονίζοντας ότι παραμένει δουλειά στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, ενώ θα συνεχιστούν επαφές και με τη ρωσική πλευρά.

Παραγωγικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του στη Φλόριντα, αν και επεσήμανε ότι απομένει σημαντική δουλειά για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε πως η συνάντηση μεταξύ Ουκρανών διαπραγματευτών και υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων ήταν "πολύ παραγωγική". Υπογράμμισε πως πρόκειται για "λεπτό και περίπλοκο θέμα", με πολλά ζητήματα να παραμένουν ανοιχτά.

Ο Ρούμπιο σημείωσε ότι "ένα άλλο μέρος πρέπει να ληφθεί υπόψη στην εξίσωση", αναφερόμενος στη ρωσική πλευρά. Όπως τόνισε, οι επαφές με τη Ρωσία θα συνεχιστούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα, όταν ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου, Στιβ Γουίτκοφ, επισκεφθεί τη Μόσχα. Παράλληλα, ανέφερε πως υπάρχει καλή κατανόηση των ρωσικών θέσεων.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο όπου το Κίεβο βρίσκεται υπό έντονη στρατιωτική και πολιτική πίεση, αντιμετωπίζοντας επίσης τις συνέπειες της αποπομπής ανώτατου συνεργάτη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά από εκτεταμένη έρευνα για διαφθορά.

Στόχος της συνάντησης ήταν και η προετοιμασία του εδάφους για την επικείμενη επίσκεψη του Στιβ Γουίτκοφ στη Μόσχα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, και ο ίδιος ο Γουίτκοφ.

Από την ουκρανική πλευρά, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Ρουστέμ Ουμέροφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις "παραγωγικές και επιτυχείς" διαπραγματεύσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στουμπ: Ο Τραμπ πιέζει τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει έντονα τη Ρωσία σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να το κάνει, στο περιθώριο του Φόρουμ του Νταβός.
Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Τριμερής Ουκρανίας-Ρωσίας-ΗΠΑ την Παρασκευή στα ΗΑΕ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι Ουκρανία, Ρωσία και ΗΠΑ θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε τριμερή διάσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Παρασκευή και το Σάββατο, μετά την ομιλία του στο Νταβός.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έτοιμα σχεδόν τα σχέδια ειρήνης, απαραίτητες οι ΗΠΑ στις εγγυήσεις

Ο Ζελένσκι από το Νταβός ανακοίνωσε ότι τα έγγραφα με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής είναι σχεδόν έτοιμα, ενώ τόνισε πως οι ευρωπαϊκές εγγυήσεις ασφαλείας δεν αρκούν χωρίς αμερικανική συμμετοχή.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι - Τραμπ: Συνάντηση στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ξεκίνησε η συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ, σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία. Η συζήτηση γίνεται στο Νταβός, πριν από τη συνάντηση απεσταλμένων του Τραμπ με τον Πούτιν στη Μόσχα για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Δεν επίκειται συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ στο Νταβός

Η ουκρανική προεδρία διευκρίνισε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στο Κίεβο και όχι στο Νταβός, διαψεύδοντας τον Ντόναλντ Τραμπ που νωρίτερα υπαινίχθηκε ότι θα τον συναντήσει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ από Νταβός: Η κρίση στην Ουκρανία αφορά ΝΑΤΟ και Ευρώπη, όχι τις ΗΠΑ

Ο Ντ. Τραμπ, μιλώντας στο Νταβός, είπε ότι το βάρος για την Ουκρανία πρέπει να το σηκώσουν ΝΑΤΟ και Ευρώπη, όχι οι ΗΠΑ. Έθεσε θέμα κόστους και οφέλους για την Ουάσινγκτον και προανήγγειλε συνάντηση με τον Β. Ζελένσκι.