ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ

Ρούμπιο: Η ΕΕ επιτίθεται στους Αμερικανούς με το πρόστιμο στη X

Ο Μάρκο Ρούμπιο χαρακτήρισε το πρόστιμο της ΕΕ στη Χ «επίθεση κατά του αμερικανικού λαού από ξένες κυβερνήσεις» και τόνισε ότι «η εποχή της διαδικτυακής λογοκρισίας Αμερικανών έχει τελειώσει», μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του σχετικά με το πρόστιμο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην πλατφόρμα X του Έλον Μασκ. Σε ανάρτησή του, ο Ρούμπιο χαρακτήρισε το πρόστιμο ως «επίθεση στον αμερικανικό λαό από ξένες κυβερνήσεις» και υποστήριξε ότι αφορά συνολικά τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόστιμο ύψους 120 εκατ. ευρώ (περίπου 140 εκατ. δολάρια) κατά της πλατφόρμας X. Το πρόστιμο αφορά παραβίαση των υποχρεώσεων διαφάνειας που προβλέπονται από τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν τον παραπλανητικό σχεδιασμό του «μπλε σήματος», την έλλειψη διαφάνειας στο αποθετήριο διαφημίσεων και την αποτυχία παροχής πρόσβασης σε δημόσια δεδομένα για ερευνητές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι η χρήση του «μπλε σήματος» για «επαληθευμένους λογαριασμούς» μπορεί να παραπλανήσει τους χρήστες, καθώς οποιοσδήποτε μπορεί να πληρώσει για να αποκτήσει την κατάσταση «επαληθευμένου» χωρίς ουσιαστική επαλήθευση της ταυτότητας. Αυτό δυσχεραίνει την αξιολόγηση της αυθεντικότητας των λογαριασμών και του περιεχομένου, εκθέτοντας τους χρήστες σε κινδύνους όπως απάτες και πλαστοπροσωπία.

Η Κομισιόν διευκρινίζει ότι, ενώ ο DSA δεν απαιτεί υποχρεωτική επαλήθευση χρηστών, απαγορεύει στις πλατφόρμες να ισχυρίζονται ψευδώς ότι ένας λογαριασμός έχει επαληθευτεί όταν αυτό δεν ισχύει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

διυλιστήριο Motor Oil
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βαρδινογιάννης: Ανησυχία για ενεργειακή ασφάλεια και ανάγκη επανεκτίμησης μετάβασης

Ο πρόεδρος της Motor Oil, Γ. Βαρδινογιάννης, τόνισε ότι η γεωπολιτική αστάθεια αναδεικνύει τα ενεργειακά κενά της ΕΕ. Η Ελλάδα διατηρεί πλεονέκτημα λόγω θέσης και συνεργασιών της Motor Oil με διεθνείς αγορές ενισχύουν την ευελιξία της.
Κάγια Κάλας πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κάγια Κάλας: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία, στήριξη σε Ουκρανία και Μολδαβία

Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι σημαντική πρόοδος, ανέφερε η Κ. Κάλας, σημειώνοντας πως θα υπάρξουν περαιτέρω δύσκολες διαπραγματεύσεις και τονίζοντας τον ρόλο της ΕΕ στη διαδικασία.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ έτοιμη να συμβάλει σε ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αντόνιο Κόστα. χαιρέτισε τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, ζητώντας να σιγήσουν τα όπλα και δηλώνοντας πως η ΕΕ είναι έτοιμη να συμβάλει σε διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Ο ρόλος της Ευρώπης και οι κυρώσεις στη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Η Κάγια Κάλας χαιρέτισε τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, ελπίζοντας ότι θα διαρκέσει. Τόνισε τη σημασία της για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ και τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για πυρηνικά και περιφερειακή σταθερότητα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Είκοσι δύο χώρες ζητούν από το Ιράν να σταματήσει επιθέσεις σε εδάφη τους

Είκοσι δύο χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Γαλλία και Αυστραλία, ζητούν από το Ιράν να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις κατά προσώπων στα εδάφη τους, καταγγέλλοντας σχετικές ενέργειες από ιρανικές κρατικές οντότητες.