ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι κοντινό
Φώτο: Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Credit: Shutterstock

Ζελένσκι: Γόνιμη τηλεφωνική επικοινωνία με αντιπροσώπους των ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι είχε μια εποικοδομητική τηλεφωνική συνομιλία με τους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ. Τόνισε πως η Ουκρανία παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με τις ΗΠΑ για την επίτευξη ειρήνης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε μακρά, εποικοδομητική και ουσιαστική τηλεφωνική συνομιλία με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, η Ουκρανία παραμένει αποφασισμένη να συνεχίσει τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο την επίτευξη πραγματικής ειρήνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ζελένσκι, έχει ήδη συμφωνηθεί το πλαίσιο και τα επόμενα βήματα για τις συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ευχαριστίες στη Γερουσία ΗΠΑ για κυρώσεις κατά Ρωσίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Γερουσία των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο με αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τονίζοντας πως ενισχύει την πίεση για να τελειώσει ο ρωσικός πόλεμος ενάντια στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ διστάζει να δώσει τεχνογνωσία Patriot στην Ουκρανία

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές πριν επιτρέψουν στην Ουκρανία να κατασκευάζει πυραύλους Patriot, φοβούμενος ότι η τεχνολογία ίσως χρησιμοποιηθεί εναντίον τους στο μέλλον.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Ζελένσκι-Βανς για τις παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς για τις ρωσικές επιθέσεις και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας, τονίζοντας τη σημασία των συστημάτων Patriot για την προστασία της Ουκρανίας.
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ, Νετανιάχου και Ζελένσκι συναντώνται στην Ουάσινγκτον

Ο Τραμπ, ο Νετανιάχου και ο Ζελένσκι συναντώνται σήμερα στην Ουάσινγκτον, με φόντο κρίσιμες εξελίξεις σε Ιράν και Ουκρανία. Νετανιάχου και Ζελένσκι παρίστανται στην τελετή για τον Λίντσεϊ Γκράχαμ, στενό σύμμαχο του Τραμπ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αναμένουμε PAC-3, κοντά η άδεια ΗΠΑ για Patriot στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε συμφωνία με τις ΗΠΑ για παραγωγή συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, με τις τεχνικές λεπτομέρειες να απομένουν. Επίσης, σύντομα θα παραληφθούν νέοι πύραυλοι PAC-3 και στρατιωτική βοήθεια από ΗΠΑ και Ευρώπη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να φτιάξει Πάτριοτ πυραύλους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να κατασκευάσει πυραύλους Patriot, ενώ τόνισε πως τόσο Ρωσία όσο και Ουκρανία επιθυμούν τον τερματισμό του πολέμου. Το Patriot χαρακτηρίζεται ως αμυντικό όπλο.