ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Ρολάν Λεσκύρ ομιλία Βουλή
Ο Ρολάν Λεσκύρ μιλά στην ολομέλεια της Γαλλικής Βουλής μεταξύ βουλευτών.

ΥΠΟΙΚ Γαλλίας: Η ανάπτυξη στη χώρα μας θα φτάσει το 0,8% το 2025

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Ρολάν Λεσκίρ, εκτιμά ότι η ανάπτυξη της οικονομίας θα φτάσει τουλάχιστον το 0,8% το 2025, ξεπερνώντας τις κυβερνητικές προβλέψεις, εκτός αν υπάρξει αρνητικό τέταρτο τρίμηνο.

Η οικονομία της Γαλλίας εκτιμάται ότι θα σημειώσει ανάπτυξη τουλάχιστον 0,8% το 2025, ξεπερνώντας τις κυβερνητικές προβλέψεις για 0,7%. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ρολάν Λεσκίρ, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Ο Λεσκίρ τόνισε πως «είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουμε την εκτίμηση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη, τη φετινή χρονιά. Έχουμε προβλέψει 0,7%, αλλά νομίζω ότι θα έχουμε τουλάχιστον 0,8%. Αυτά είναι καλά νέα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η επίτευξη του στόχου του 0,8% θεωρείται σχεδόν βέβαιη, εκτός εάν υπάρξει ένα αρνητικό τέταρτο τρίμηνο, κάτι που θεωρεί απίθανο. «Θα πρέπει να έχουμε ένα κακό τέταρτο τρίμηνο, το οποίο δεν πιστεύω ότι θα συμβεί, ώστε να είμαστε κάτω από το 0,8%. Έτσι, μπορούμε να επιτύχουμε το 0,8%», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία στοιχεία του γαλλικού γραφείου στατιστικής (INSEE), που δημοσιεύθηκαν τον Νοέμβριο, δείχνουν ότι η γαλλική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 0,5% στο τρίτο τρίμηνο. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την ανθεκτικότητα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πλεύρη με τον Γάλλο πρέσβη στο Υπουργείο Μετανάστευσης

Συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Πρέσβη της Γαλλίας, Ν. Κασσιανίδη, είχε ο υπουργός Μετανάστευσης, Θ. Πλεύρης. Συζητήθηκαν θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και προκλήσεις στην ΕΕ. Παρόντα και στελέχη του υπουργείου.
Νικήτας Κακλαμάνης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Κακλαμάνη με τους πρεσβευτές Γαλλίας και Αιγύπτου στη Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, συναντήθηκε με τον νέο πρεσβευτή της Γαλλίας, τονίζοντας το άριστο επίπεδο των ελληνογαλλικών σχέσεων, τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας και την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Θα στηρίζουμε όσο διαρκεί το πρόβλημα στην ενέργεια

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους καταναλωτές χωρίς να διακινδυνεύει ευρωπαϊκές κυρώσεις, με μέτρα που συνεχίζονται και αποθεματικά για τον δύσκολο ενεργειακά χειμώνα.
Γκρέτα Τούνμπεργκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στις μαθητικές και φοιτητικές διαδηλώσεις στη Γαλλία

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετείχε σε κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών στη Γαλλία, διεκδικώντας βελτίωση στις συνθήκες εκπαίδευσης. Το κίνημα, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, εξαπλώθηκε πανελλαδικά και πλησιάζει στις προεδρικές εκλογές.
Τζορντάν Μπαρντέλα ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία-Γαλλία: Ο Μπαρντελά συγκρίνει την κριτική με αυτή προς τη Μελόνι

Ο Ζορντάν Μπαρντελά παρομοίασε την κριτική στον προϋπολογισμό του Εθνικού Συναγερμού με τις αμφιβολίες για τη Μελόνι πριν γίνει πρωθυπουργός. Τόνισε ότι η πρότασή του θα επανεκκινήσει την οικονομία και θα μειώσει το δημόσιο χρέος της Γαλλίας.