ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Συνεχίζεται η επιχείρηση επαναπατρισμού εγκλωβισμένων τουριστών της Thomas Cook

Συνεχίζεται η τεράστια προσπάθεια επαναπατρισμού των εγκλωβισμένων τουριστών της Thomas Cook για δεύτερη εβδομάδα και χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί ποτέ σε καιρό ειρήνης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι προγραμματίζονται ακόμη 39 πτήσεις για τον επαναπατρισμό άλλων 7.000 τουριστών μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού πρακτορείου Thomas Cook, καθώς η επιχείρηση αυτή εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα της.

Μέχρι σήμερα, 115.000 πελάτες από το σύνολο των 150.000 και πλέον τουριστών έχουν επιστρέψει στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, η οποία άρχισε την 23η Σεπτεμβρίου και χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη του είδους που έχει διεξαχθεί ποτέ σε καιρό ειρήνης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ελλάδα έχουν εγκλωβιστεί περίπου 50.000 τουρίστες που είχαν οργανώσει τις διακοπές τους μέσω της Thomas Cook, με τον υφυπουργό Τουρισμού Μανώλη Κόνσολα να σημειώνει πως μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο επαναπατρισμός τους από τους 13 διαφορετικούς προορισμούς στους οποίους βρίσκονται. Ήδη από το Νότιο Αιγαίο έχουν επαναπατριστεί 6.331 τουρίστες και υπολείπονται άλλοι 958, όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου της κυβέρνησης, θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από κάθε αρμόδιο υπουργείο νέες ευεργετικές ρυθμίσεις, πέρα από τα μέτρα πρόνοιας που έχουν ήδη ανακοινωθεί και δρομολογηθεί για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις των περιοχών που έχουν πληγεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πολιτική κόντρα στη Βρετανία για την πτώχευση της Thomas Cook

Η Thomas Cook, κατέρρευσε, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες σε διάφορες χώρες του πλανήτη και πυροδοτώντας τις μεγαλύτερες προσπάθειες στην βρετανική ιστορία για τον επαναπατρισμό ανθρώπων .
ΔΙΕΘΝΗ

Οι απίθανες αμοιβές των στελεχών της Thomas Cook ενώ όδευε στην κατάρρευση

Την ίδια στιγμή που η Thomas Cook όδευε προς την κατάρρευση με αποτέλεσμα 22.000 άνθρωποι να χάσουν την δουλειά τους, τα μεγάλα στελέχη της εταιρείας έβλεπαν τους λογαριασμούς τους να φουσκώνουν από υπέρογκες αμοιβές.