ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Pixabay

Πλήγμα σε 1.000 ξενοδοχεία από την χρεοκοπία της Thomas Cook

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις στην ελληνική αγορά και τον τουριστικό κλάδο που προκαλεί η χρεοκοπία της Thomas Cook.

Για τις επιπτώσεις στην ελληνική αγορά και τον τουριστικό κλάδο από την κατάρρευση της Thomas Cook καθώς και για τον θετικό αντίκτυπο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ» στην οικονομία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε ό,τι αφορά τις αναταράξεις που προκαλεί η κατάρρευση της Thomas Cook ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε ότι πλήττονται πάνω από 1.000 ξενοδοχεία, εκφράζοντας ανησυχία για το εάν θα καταφέρουν όλα να επιβιώσουν αυτής της κρίσης.

Για το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ», ο πρόεδρος του ΕΕΑ υπογράμμισε ότι παίρνει «ανάσα» η οικονομία, μέσω του προγράμματος, πέρα από τα οφέλη λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας για τις επιχειρήσεις αλλά και συνολικά τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωμάτιο ξενοδοχείου Thomas Cook
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απεξάρτηση από τους tour operators επιδιώκουν οι ξενοδόχοι

Οι κυρίαρχες παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν και καθορίζουν το μέλλον της φιλοξενίας στην Ελλάδα καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ξενοδόχοι θα συζητηθούν στo 3o Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Sold out σημειώθηκε στα ξενοδοχεία λόγω ΔΕΘ και συναυλίας Ρέμου

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί σήμερα τη 90ή ΔΕΘ και τη μεγάλη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, με χιλιάδες επισκέπτες. Ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι γεμάτα, ενώ η Τροχαία εφαρμόζει ειδικά μέτρα για να εξασφαλίσει ομαλή κυκλοφορία.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται η τουριστική σεζόν στην Κρήτη έως 20 Οκτωβρίου με υψηλή πληρότητα

Ισχυρή παραμένει η δυναμική του τουρισμού στην Κρήτη με υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, ευνοϊκό καιρό και 1,67 εκατ. διεθνείς αεροπορικές θέσεις για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ενώ πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά ως τα μέσα Νοεμβρίου.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση Άννας Καραμανλή για τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό

Συνάντηση εργασίας είχαν η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή με εκπροσώπους ξενοδόχων για τη δυναμική της Θεσσαλονίκης ως city break και τις προκλήσεις της, με έμφαση στις τουριστικές υποδομές και την αεροπορική συνδεσιμότητα.
Ελληνική Στατιστική Αρχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: 1,3% αύξηση στις αφίξεις σε ξενοδοχεία τον Ιούνιο 2026

Αύξηση 1,3% κατέγραψαν τον Ιούνιο οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα, φτάνοντας τα 5,58 εκατ., ενώ οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 1,4%. Η άνοδος οφείλεται κυρίως στους αλλοδαπούς, που κάλυψαν το 82% των αφίξεων.