ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Απεξάρτηση από τους tour operators επιδιώκουν οι ξενοδόχοι

Οι κυρίαρχες παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν και καθορίζουν το μέλλον της φιλοξενίας στην Ελλάδα καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ξενοδόχοι θα συζητηθούν στo 3o Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας.

Ο προβληματισμός για την εξάρτηση των ξενοδοχείων από τους tour operators, που παίρνει νέες διαστάσεις μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στο 3ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, που οργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο στις 23 Νοεμβρίου.

Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων της εκδήλωσης είναι και η πρόκληση για τα ξενοδοχεία να αυξήσουν τις άμεσες κρατήσεις, κυρίως δηλαδή αυτές που γίνονται με σύγχρονα μέσα (διαδίκτυο) και χωρίς τη διαμεσολάβηση των tour operators.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο:

Οι κυρίαρχες παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν και καθορίζουν το μέλλον της φιλοξενίας στην Ελλάδα καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ξενοδόχοι θα συζητηθούν στo 3o Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας (3rd International Hospitality Forum) που διοργανώνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

Στο φετινό Φόρουμ θα υπάρχουν τρεις θεματικές ενότητες που θα πλαισιώνονται από ξένους και Έλληνες ειδικούς, εξέχουσες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπους αναγνωρισμένων συμβουλευτικών εταιρειών. Παράλληλα, εγκαινιάζεται η συνεργασία με τη Phocuswright, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες Consulting παγκοσμίως με εξειδίκευση στον Τουρισμό, η οποία διοργανώνει το τρίτο πάνελ.

Οι θεματικές ενότητες είναι οι ακόλουθες:
1. Rethinking Hotel F&B // Stop thinking of hotel F&B as hotel F&B
2. Happy Workforce – Happy Guest // Increase your employees engagement by challenging existing norms
3. The Challenge of Driving Direct Bookings // Taking back control over hotel distribution

Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo κατά τη διάρκεια της έκθεσης XENIA 2019. Χρυσός Χορηγός του συνεδρίου είναι η FORUM A.E.

Αναφερόμενους στους στόχους του 3ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε: «Το ΞΕΕ στέκεται έμπρακτα δίπλα στον Έλληνα ξενοδόχο προκειμένου να βελτιώνει συνεχώς το προϊόν του, καθώς οι παγκόσμιες εξελίξεις στον κλάδο της φιλοξενίας απαιτούν εγρήγορση, πληροφόρηση, καινοτομία, διαρκή προσαρμογή.

Το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας με θεματολογία αιχμής και εξαιρετικούς ομιλητές στα πάνελ της διοργάνωσης, δίνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  "τροφή" για σκέψη και για πράξη, ενώ παράλληλα προτείνει λύσεις στην κατεύθυνση της σταδιακής απεξάρτησης και συνακόλουθα της διασποράς του κινδύνου για την ελληνική ξενοδοχία από τους μεγάλους tour operators και τους OTAs.

Το 3ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα μας αφήνει πίσω της την κρίση και ετοιμάζεται για μια νέα εποχή ανάπτυξης. Ως κορυφαία πλατφόρμα διαλόγου και γνώσης στον κλάδο, συμβάλλει ενεργά στο σχεδιασμό του στρατηγικού πλάνου που θα οδηγεί σε νέες υπεραξίες για τον ελληνικό τουρισμό και θα εγγυάται τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανήσυχοι ξενοδόχοι και tour operators στην Κρήτη λόγω Thomas Cook

Εκτός από τους επισκέπτες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Κρήτη και τίθεται θέμα επιστροφής στις χώρες διαμονής τους, προβληματισμός υπάρχει και για τους επισκέπτες που είναι προγραμματισμένο να έρθουν το επόμενο διάστημα.
costa navarino mandarin oriental hotel
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρέχει το επενδυτικό πλάνο των 250 εκατ. ευρώ της Costa Navarino

Το σύνολο των άμεσων επενδύσεων έχει φτάσει τα 850 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις επενδύσεις τρίτων στο real estate ξεπερνά τα 1,25 δισ. ευρώ, με τις συνολικές επενδύσεις να αναμένεται να φτάσουν τα 2,5 δισ. ευρώ.