ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
thomas-Cook
Shutterstock

Αιτήσεις αναστολής ΦΠΑ για «θύματα» της Thomas Cook

Το υπουργείο Οικονομικών προώθησε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η καταβολή του ΦΠΑ για όσες επιχειρήσεις συναλλάσονταν με την Thomas Cook.

Με τις ανησυχίες του τουριστικού κλάδου από την κατάρρευση της Thomas Cook να είναι αυξημένες, η κυβέρνηση σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αξιολογεί συνεχώς τα πολυδιάστατα προβλήματα που προέκυψαν από την χρεοκοπία της Thomas Cook και προχωρά σε θεσμικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών προώθησε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται μέχρι και την 31.3.2020 η καταβολή του Φ.Π.Α. που έχει βεβαιωθεί από χρεωστικές δηλώσεις με καταληκτική προθεσμία υποβολής την 30.9.2019 και την 31.10.2019 για τους υποκείμενους στο φόρο, συναλλασσομένους  με την εταιρεία Thomas Cook.

Η ως άνω αναστολή καταλαμβάνει φορολογουμένους των οποίων οι εκροές προς την Thomas Cook από 1.1.2019 έως 30.9.2019 υπερβαίνουν σε ποσοστό το 25% των συνολικών τους εκροών για το ίδιο διάστημα και χορηγείται για το σχετικό αυτό ποσοστό.

Προβλέπεται επίσης, η απαλλαγή από τους τυχόν αναλογούντες τόκους εκπρόθεσμης καταβολής από τις ως άνω καταληκτικές προθεσμίες μέχρι και την 31.3.2020. Η αναστολή χορηγείται κατόπιν αίτησης στη Δ.Ο.Υ., που υποβάλλεται η δήλωση μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ξενοδόχων: Η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι

Τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο είναι το πρώτο «καμπανάκι» επισημαίνει ο Γρ. Τάσιος και σημειώνει ότι «τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».