ΓΔ: 2104.9 0.78% Τζίρος: 118.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:39:39
Αεροπλάνο στον ουρανό
Φωτο: Επιβατικό αεροσκάφος. Credit: Shutterstock

Βαγδάτη: Κλειστό το αεροδρόμιο λόγω ομίχλης εν μέσω σφοδρών πλημμυρών

Το αεροδρόμιο της Βαγδάτης έκλεισε τη νύχτα λόγω ομίχλης, ενώ το Ιράκ αντιμετωπίζει πλημμύρες με τρεις νεκρούς και ζημιές σε υποδομές. Κλειστά και τα αεροδρόμια Νατζάφ και Σουλεϊμανίγια λόγω των έντονων φαινομένων.

Κλειστό παρέμεινε το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, λόγω πυκνής ομίχλης που κάλυψε την πρωτεύουσα του Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Η διακοπή λειτουργίας ξεκίνησε στις 00:30 τοπική ώρα (23:30 ώρα Ελλάδος), εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών και περιορισμένης ορατότητας, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων INA.

Το Ιράκ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, με τις τελευταίες ημέρες να χαρακτηρίζονται από έντονες πλημμύρες που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές. Ιδιαίτερα επηρεασμένη είναι η αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε υποδομές. Καταγράφηκε μάλιστα κατάρρευση γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Κιρκούκ με τη Βαγδάτη.

Επιπλέον, άλλα δύο αεροδρόμια, στη Νατζάφ (νότια της Βαγδάτης) και στη Σουλεϊμανίγια (ιρακινό Κουρδιστάν), αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών.

Οι ιρακινές αρχές εκφράζουν την ελπίδα ότι οι βροχοπτώσεις θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η χώρα. Η στάθμη των υδάτων στους τεχνητούς ταμιευτήρες έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο από τη δεκαετία του 1930.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λισαβόνα, Δυστύχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανά προβλήματα καλωδίου πίσω από το δυστύχημα στη Λισαβόνα

Ενδεχόμενο πρόβλημα με καλώδιο φέρεται να προκάλεσε το δυστύχημα στο τελεφερίκ της Λισαβόνας, με 16 νεκρούς και 22 τραυματίες, όταν η καμπίνα έπεσε με ορμή σε κτίριο, σύμφωνα με την πρώτη επίσημη αναφορά.
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πιερία λόγω αγροτικών μπλόκων στην εθνική οδό

Σε ισχύ προσωρινές ρυθμίσεις στην Πιερία λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων, με εκτροπές οχημάτων από τους κόμβους Κατερίνης και Νέας Εφέσου και περιορισμούς στην κίνηση προς Αθήνα.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανός πρώην υπουργός, κοντά στον Σάντσεθ, κατηγορείται για διαφθορά

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Άμπαλος, θα δικαστεί για διαφθορά σχετικά με παράτυπες συμβάσεις μασκών στην πανδημία. Η εισαγγελία ζητά 24 χρόνια κάθειρξη. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία δίκης.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Σε δίκη για διαφθορά ο πρώην υπουργός Χοσέ Λουίς Άμπαλος

Ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος, πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Πέδρο Σάντσεθ, οδηγείται σε δίκη για παράτυπες συμβάσεις μασκών στην πανδημία, με την εισαγγελία να ζητά ποινή κάθειρξης 24 ετών. Παραμένει προφυλακισμένος.