ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
κυκλώνας από δορυφόρο
Δορυφορική εικόνα τυφώνα στη Βραζιλία, δείχνει την ένταση της κακοκαιρίας πάνω από τον ωκεανό.

Σκοτάδι σε χιλιάδες νοικοκυριά στη Βραζιλία λόγω θυελλώδους καιρού

Περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Σάο Πάολο παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά τον κυκλώνα που προκάλεσε ζημιές στο δίκτυο, πτώσεις δέντρων και προβλήματα σε πτήσεις και υδροδότηση, σύμφωνα με την Enel.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα στη μητροπολιτική περιοχή του Σάο Πάολο, μετά το καταστροφικό πέρασμα εξωτροπικού κυκλώνα. Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, προβλήματα στις πτήσεις και διακοπές στην υδροδότηση.

Σύμφωνα με την εταιρεία κοινής ωφελείας Enel, ριπές ανέμων που έφτασαν τα 98 χλμ/ώρα έπληξαν την περιοχή για περίπου 12 ώρες. Οι συνέπειες είναι ακόμη αισθητές τόσο στην πόλη των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων όσο και στη γύρω περιοχή.

Κατά την κορύφωση της καταιγίδας, περίπου 2 εκατομμύρια καταναλωτές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η Enel ανακοίνωσε ότι η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε 500.000 πελάτες, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται.

Η ρυθμιστική αρχή Aneel ζήτησε από την Enel λεπτομερείς εξηγήσεις για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση.

Η εταιρεία υδροδότησης Sabesp επισήμανε ότι οι διακοπές ρεύματος προκάλεσαν δυσλειτουργίες στις αντλίες, επηρεάζοντας την υδροδότηση πολλών συνοικιών. «Το μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα για την άντληση του νερού επηρέασε πολύ το σύστημα. Ο εφοδιασμός επανέρχεται σταδιακά», ανέφερε χαρακτηριστικά η Sabesp.

Σημαντικές επιπτώσεις υπήρξαν και στις αερομεταφορές. Η Aena ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο Congonhas του Σάο Πάολο παραμένει ανοικτό, όμως σημειώθηκαν 31 ακυρώσεις αφίξεων και 15 αναχωρήσεων, μετά την ακύρωση 181 πτήσεων την προηγούμενη ημέρα.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Guarulhos, ένα από τα σημαντικότερα της Λατινικής Αμερικής, ακυρώθηκαν από χθες 61 πτήσεις και 56 αναχωρήσεις. Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Περίπου 20 χώρες καταδικάζουν τη ντε φάκτο προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

Περίπου είκοσι χώρες, όπως η Βραζιλία, η Γαλλία και η Ισπανία, καταδίκασαν αυστηρά τα νέα μέτρα του Ισραήλ για ενίσχυση του ελέγχου στη Δυτική Όχθη, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη de facto προσάρτηση.
επιχειρηματική χειραψία γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχειρηματικές αποστολές τροφίμων - ποτών σε Βραζιλία και Ιαπωνία τον Απρίλιο

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει τον Απρίλιο επιχειρηματικές αποστολές για τρόφιμα-ποτά σε Βραζιλία (5-9/4) και Ιαπωνία (13-18/4), με στόχο τη δικτύωση και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: 18χρονος δικάζεται για υποκίνηση ανηλίκων σε εγκλήματα στη Βραζιλία

Στη βόρεια Πορτογαλία δικάζεται 18χρονος για υποκίνηση μέσω social media σε φονική επίθεση σε σχολείο της Βραζιλίας και άλλα βαριά αδικήματα, όπως υποκίνηση μίσους, σύσταση συμμορίας και πάνω από 200 αδικήματα παιδικής πορνογραφίας.
Υπουργείο Οικονομικών κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση βυθίζει την οικονομία στα χρέη»

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει ότι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για υπερπλεονάσματα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ στα τέλη του 2025, δημιουργώντας πιέσεις στην οικονομία.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Βραζιλίας

Κυρώθηκε από τη Βουλή η αμυντική συμφωνία Ελλάδας–Βραζιλίας, ανοίγοντας τον δρόμο για στενότερη συνεργασία σε θέματα άμυνας, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και κοινές δράσεις, με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.