ΓΔ: 2098.85 -0.33% Τζίρος: 95.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:46:39
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης σε κυβερνητικό κτίριο, Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Βερολίνο τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναμένεται να συναντήσει τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς τη Δευτέρα στο Βερολίνο. Έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, χωρίς η κυβέρνηση να έχει επιβεβαιώσει ακόμη την επίσκεψη.

Συνάντηση με τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς πρόκειται να έχει τη Δευτέρα στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η BILD και προέρχονται από «πηγές του τομέα ασφαλείας».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τη συνάντηση. Ωστόσο, στην πόλη έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στο κτήριο του κοινοβουλίου και στην καγκελαρία.

Η αστυνομία του Βερολίνου έχει ενημερώσει σχετικά τα εμπορικά αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, «με την ευκαιρία της επίσκεψης ενός ατόμου στο υψηλότερο επίπεδο απειλής στις 15 Δεκεμβρίου 2025, θα δημιουργηθεί στο Βερολίνο η ζώνη περιορισμού πτήσεων Humboldt για την προστασία του αρχηγού κράτους που θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη».

Σύμφωνα με τη BILD, τέτοια μέτρα λαμβάνονται μόνο για προσωπικότητες εξαιρετικά υψηλού κινδύνου, όπως οι πρόεδροι των ΗΠΑ ή της Ουκρανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ζούμε σε νέες εποχές, η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τις δυνάμεις της

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε την ανάγκη να επενδύσει η Ευρώπη πιο συστηματικά στην άμυνα της, αναφερόμενος στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ και στην κατάσταση στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να πιέζεται ο Ζελένσκι.
Φρίντριχ Μερτς
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Συναίνεση γενεών για συντάξεις, δυναμική στάση για Ουκρανία

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς ζήτησε «συναίνεση γενεών» και ανακοίνωσε ταχείες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, παραδεχόμενος ότι η πρόοδος ως τώρα ήταν αργή. Εντάσεις στη Bundestag με αντιπαραθέσεις για το Ουκρανικό και την οικονομία.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Μερτς-Ζελένσκι: Έμφαση στη μάχη κατά της διαφθοράς

Ο καγκελάριος Μερτς ζήτησε από τον Ζελένσκι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την πάταξη της διαφθοράς, ενώ συμφώνησαν στη συνέχιση της συνεργασίας για την ειρήνη και στην αύξηση πίεσης στη Μόσχα για διαπραγματεύσεις.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με Φρίντριχ Μερτς στη Γερμανία

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, με βασικό θέμα τις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ το 2026.