ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
Οι σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας κυματίζουν μαζί, σύμβολο συνεργασίας.

Ο απεσταλμένος ΗΠΑ: «Σημαντική πρόοδος» στις συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ

Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στις συνομιλίες Αμερικανών και Ουκρανών αξιωματούχων στο Βερολίνο για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με δήλωση του απεσταλμένου του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ. Νέα συνάντηση θα γίνει αύριο.

Σημαντική πρόοδος καταγράφηκε στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο μεταξύ ανώτερων Αμερικανών και Ουκρανών αξιωματούχων, με αντικείμενο τις τελευταίες προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, σύμφωνα με δήλωση του ειδικού απεσταλμένου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γουίτκοφ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Τραμπ. Οι αντιπροσωπείες προχώρησαν σε εις βάθος συζητήσεις και, όπως ανέφερε ο Γουίτκοφ σε ανάρτησή του στο X, "σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος" με νέα συνάντηση να έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, ο Ζελένσκι αποχώρησε από την καγκελαρία μετά από πεντέμισι ώρες διαβουλεύσεων με τους Αμερικανούς αξιωματούχους. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Ντμίτρο Λίτβιν, ο Ζελένσκι θα τοποθετηθεί σχετικά με τις συνομιλίες αύριο, μόλις ολοκληρωθούν.

Οι αξιωματούχοι εξετάζουν τα προσχέδια των σχετικών κειμένων και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις την επόμενη ημέρα. Αύριο, ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο πρόεδρος Ζελένσκι θα συμμετάσχουν στο Γερμανο-ουκρανικό οικονομικό Φόρουμ στο Βερολίνο, ενώ αναμένεται και η άφιξη ηγετών από τη Γαλλία, τη Βρετανία, καθώς και αξιωματούχων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Αρνητική η ευρωπαϊκή συμμετοχή στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η ευρωπαϊκή συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία δεν είναι θετική και σημείωσε πως η Μόσχα δεν έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των συνομιλιών στο Βερολίνο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι στο Βερολίνο: Πίεση σε ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός χωρίς παραχωρήσεις

Σημαντικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται στο Βερολίνο μεταξύ Ζελένσκι και Αμερικανών απεσταλμένων για κατάπαυση του πυρός, με το Κίεβο και Ευρωπαίους ηγέτες να απορρίπτουν κάθε εδαφική παραχώρηση προς τη Ρωσία.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ουκρανοί διαπραγματευτές στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τη Ρωσία

Ουκρανοί διαπραγματευτές βρίσκονται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με εκπροσώπους του Τραμπ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ενώ δύσκολα ζητήματα όπως τα κατεχόμενα εδάφη και η ασφάλεια της Ουκρανίας παραμένουν ανοιχτά.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ο Τραμπ σωστά κατηγορεί τον Ζελένσκι για καθυστέρηση ειρήνης

Το Κρεμλίνο υιοθετεί τη θέση του Τραμπ ότι ο Ζελένσκι, και όχι η Ρωσία, καθυστερεί την ειρηνευτική συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε αντίθεση με απόψεις Ευρωπαίων που κατηγορούν τη Μόσχα για έλλειψη διάθεσης για ειρήνη.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία συμφωνεί με Τραμπ: Ο Ζελένσκι καθυστερεί την ειρήνη στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο συμφωνεί με τον Τραμπ ότι ο Ζελένσκι ευθύνεται για την καθυστέρηση ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα δεχτεί Αμερικανούς απεσταλμένους όταν καθοριστεί ημερομηνία επίσκεψης.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ και ο Γουίτκοφ σχεδιάζουν συνάντηση με Πούτιν στη Μόσχα

Ο Στιβ Γουίτκοφ και ο Τζάρεντ Κούσνερ σχεδιάζουν ταξίδι στη Μόσχα για συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Bloomberg. Η συνάντηση μπορεί να αναβληθεί λόγω των εξελίξεων στο Ιράν. Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε.