ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Ξεκινά πτήσεις προς Ελλάδα μέσα στον μήνα η Αir France

Συγκεκριμένα, σε πρώτο στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, επανέρχεται στις 23 Μαΐου η πτήση από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle προς την Αθήνα, η οποία και θα επαναληφθεί στις 30 Μαΐου.

Εντός του μήνα Μαΐου αναμένονται να ξεκινήσουν οι πτήσεις της Air France από το Παρίσι προς την Αθήνα, με στόχο την σταδιακή αποκατάσταση και ενίσχυσης της σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, σε πρώτο στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, επανέρχεται στις 23 Μαΐου η πτήση από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle προς την Αθήνα, η οποία και θα επαναληφθεί στις 30 Μαΐου. Στη συνέχεια, και για τις εβδομάδες που ακολουθούν, οι πτήσεις θα ενισχύονται σε αριθμό, προσφέροντας σταδιακά περισσότερες κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Air France το πρόγραμμα πτήσεων Παρίσι - Αθήνα - Παρίσι, σε ισχύ από τις 23 Μαΐου 2020, έχει ως εξής:

  • 23 Μαΐου 2020 1 πτήση
  • 30 Μαΐου 2020 1 πτήση
  • Από 1 Ιουνίου 2020: 3 πτήσεις την εβδομάδα
  • Από 8 Ιουνίου 2020: 4 πτήσεις την εβδομάδα
  • Από 15 Ιουνίου 2020: 7 πτήσεις την εβδομάδα
  • Από 22 Ιουνίου 2020: 11 πτήσεις την εβδομάδα

Επιπλέον, από τις 27 Ιουνίου η Air France επαναφέρει την σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης, που είχε εντάξει τα τελευταία χρόνια στο θερινό της πλάνο, προσφέροντας μία εβδομαδιαία πτήση. Η συγκεκριμένη πτήση θα αναχωρεί επίσης από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, η Air France ζητά από τους επιβάτες να φορούν μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Επιπρόσθετα, θα εφαρμόσει σταδιακά θερμομέτρηση (με θερμόμετρα υπερύθρων) κατά την αναχώρηση όλων των πτήσεών της. Παράλληλα, θα εφαρμόζεται η τήρηση αποστάσεων επί του αεροσκάφους, όπου είναι εφικτό ενώ έχουν ενισχυθεί οι καθημερινές διαδικασίες καθαρισμού των αεροσκαφών και έχουν καθιερωθεί ειδικές διαδικασίες για την περιοδική απολύμανση των αεροσκαφών. Τέλος, το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα στα αεροσκάφη με τα ειδικά φίλτρα HEPA διασφαλίζει ότι ο αέρας της καμπίνας εναρμονίζεται με τα πρότυπα υγιεινής και ποιότητας.

«Η Air France σε συνεργασία με τις γαλλικές και διεθνείς αρχές προσάρμοσε το προηγούμενο διάστημα το πρόγραμμά της σε πολλές διεθνείς πτήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Παρόλα αυτά, η σύνδεση μεταξύ της γαλλικής πρωτεύουσας και της Αθήνας δεν διακόπηκε καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19, με στόχο να εξυπηρετηθεί η μετακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Τέλος, η εταιρία ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως σε όλα τα δρομολόγια ενδέχεται να γίνουν αλλαγές εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται από την κάθε κυβέρνηση ή/και τις διεθνείς αρχές, γι’ αυτό και οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους στο airfrance.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Προειδοποίηση Χούθι για κίνδυνο στον εναέριο χώρο Σ. Αραβίας

Οι Χούθι προειδοποίησαν τις αεροπορικές εταιρείες ότι ο εναέριος χώρος της Σαουδικής Αραβίας είναι επικίνδυνος, λόγω επιθέσεων από κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ριάντ. Η Σαουδική Αραβία δεν σχολίασε.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ επαναπατρίζει πολίτες από Ντουμπάι με πτήσεις της El Al

Η El Al θα ναυλώσει αύριο ειδικές πτήσεις για τον επαναπατρισμό Ισραηλινών από το Ντουμπάι, μετά την αναστολή των δρομολογίων της flydubai. Προγραμματίζονται επιπλέον πτήσεις, ενώ οι τακτικές πτήσεις θα επανεκκινήσουν τον Νοέμβριο.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η El Al επαναφέρει τις πτήσεις προς Ντουμπάι από το Ισραήλ

Η El Al σχεδιάζει να επαναφέρει τις πτήσεις της προς Ντουμπάι από τον Νοέμβριο, μετά από οκτώ μήνες παύσης λόγω πολέμου. Οι πτήσεις θα εξαρτηθούν από εγκρίσεις των αρχών Ισραήλ και ΗΑΕ και αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρακινές Αερογραμμές: Επαναφορά πτήσεων προς Ιράν τον Οκτώβριο

Οι Ιρακινές Αερογραμμές θα ξαναρχίσουν πτήσεις προς το Ιράν τον Οκτώβριο, μετά από αμερικανικές κυρώσεις που ανέστειλαν τα δρομολόγια. Η Βαγδάτη έλαβε ειδική εξαίρεση για να επαναλειτουργήσει το δρομολόγιο.
Σκοτ Μπέσεντ χαμογελάει
ΔΙΕΘΝΗ

Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ έχουν επιτύχει την οικονομική απομόνωση του Ιράν

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, ανακοίνωσε ότι αυξάνονται οι πιέσεις για οικονομική απομόνωση του Ιράν, με διεθνείς περιορισμούς σε τράπεζες και αεροπορικές εταιρείες. Η Τουρκία, το Ομάν και τα ΗΑΕ σταμάτησαν πτήσεις ιρανικών εταιρειών.
Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ: Διακοπή πτήσεων ιρανικών εταιρειών μέχρι νεότερης ειδοποίησης

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν από σήμερα όλες τις πτήσεις ιρανικών αεροπορικών εταιρειών προς και από τη χώρα, λόγω των νέων αμερικανικών κυρώσεων στον ιρανικό αεροπορικό τομέα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.