ΓΔ: 2100.14 -0.32% Τζίρος: 44.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:50:38
Φώτο: Shutterstock

Ξεκινά πτήσεις προς Ελλάδα μέσα στον μήνα η Αir France

Συγκεκριμένα, σε πρώτο στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, επανέρχεται στις 23 Μαΐου η πτήση από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle προς την Αθήνα, η οποία και θα επαναληφθεί στις 30 Μαΐου.

Εντός του μήνα Μαΐου αναμένονται να ξεκινήσουν οι πτήσεις της Air France από το Παρίσι προς την Αθήνα, με στόχο την σταδιακή αποκατάσταση και ενίσχυσης της σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, σε πρώτο στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, επανέρχεται στις 23 Μαΐου η πτήση από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle προς την Αθήνα, η οποία και θα επαναληφθεί στις 30 Μαΐου. Στη συνέχεια, και για τις εβδομάδες που ακολουθούν, οι πτήσεις θα ενισχύονται σε αριθμό, προσφέροντας σταδιακά περισσότερες κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Air France το πρόγραμμα πτήσεων Παρίσι - Αθήνα - Παρίσι, σε ισχύ από τις 23 Μαΐου 2020, έχει ως εξής:

  • 23 Μαΐου 2020 1 πτήση
  • 30 Μαΐου 2020 1 πτήση
  • Από 1 Ιουνίου 2020: 3 πτήσεις την εβδομάδα
  • Από 8 Ιουνίου 2020: 4 πτήσεις την εβδομάδα
  • Από 15 Ιουνίου 2020: 7 πτήσεις την εβδομάδα
  • Από 22 Ιουνίου 2020: 11 πτήσεις την εβδομάδα

Επιπλέον, από τις 27 Ιουνίου η Air France επαναφέρει την σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης, που είχε εντάξει τα τελευταία χρόνια στο θερινό της πλάνο, προσφέροντας μία εβδομαδιαία πτήση. Η συγκεκριμένη πτήση θα αναχωρεί επίσης από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, η Air France ζητά από τους επιβάτες να φορούν μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Επιπρόσθετα, θα εφαρμόσει σταδιακά θερμομέτρηση (με θερμόμετρα υπερύθρων) κατά την αναχώρηση όλων των πτήσεών της. Παράλληλα, θα εφαρμόζεται η τήρηση αποστάσεων επί του αεροσκάφους, όπου είναι εφικτό ενώ έχουν ενισχυθεί οι καθημερινές διαδικασίες καθαρισμού των αεροσκαφών και έχουν καθιερωθεί ειδικές διαδικασίες για την περιοδική απολύμανση των αεροσκαφών. Τέλος, το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα στα αεροσκάφη με τα ειδικά φίλτρα HEPA διασφαλίζει ότι ο αέρας της καμπίνας εναρμονίζεται με τα πρότυπα υγιεινής και ποιότητας.

«Η Air France σε συνεργασία με τις γαλλικές και διεθνείς αρχές προσάρμοσε το προηγούμενο διάστημα το πρόγραμμά της σε πολλές διεθνείς πτήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Παρόλα αυτά, η σύνδεση μεταξύ της γαλλικής πρωτεύουσας και της Αθήνας δεν διακόπηκε καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19, με στόχο να εξυπηρετηθεί η μετακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Τέλος, η εταιρία ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως σε όλα τα δρομολόγια ενδέχεται να γίνουν αλλαγές εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται από την κάθε κυβέρνηση ή/και τις διεθνείς αρχές, γι’ αυτό και οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους στο airfrance.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φόρτωση εμπορευματοκιβωτίου αεροπλάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι αεροπορικές διακόπτουν πτήσεις προς Βενεζουέλα λόγω έντασης με ΗΠΑ

Έξι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς Βενεζουέλα, ύστερα από προειδοποίηση της FAA για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή και ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Καραϊβική.
Boeing 777 Emirates
ΔΙΕΘΝΗ

Η Emirates αναδείχθηκε ξανά Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στα ULTRAs

Η Emirates αναδείχθηκε για 8η συνεχόμενη χρονιά ως «Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στον Κόσμο» στα ULTRAs, λαμβάνοντας επίσης διακρίσεις για την Premium Economy Class και τη συνολική προσφορά στην παγκόσμια αεροπορία.
Επιβάτες σε αεροπλάνο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες πτήσεις και αυξημένη ζήτηση από Αυστρία και Ελβετία για Ελλάδα το 2026

Αυστριακοί και Ελβετοί Tour Operators αυξάνουν πτήσεις και νέους προορισμούς προς Ελλάδα για το 2026, με ισχυρή ζήτηση και θετικές προοπτικές, όπως διαπιστώθηκε σε roadshows και ειδικές εκδηλώσεις.
Φόρτωση εμπορευματοκιβωτίου αεροπλάνου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις θα συνδέεται η Θεσσαλονίκη με Μολδαβία από Μάιο

Από τον Μάιο, η Θεσσαλονίκη θα συνδέεται αεροπορικώς με το Κισινάου της Μολδαβίας μέσω SkyUp Airlines με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως. Το Κισινάου αναδεικνύεται ως προορισμός με πλούσια ιστορία, γαστρονομία, κρασί και πολιτισμό.
Αεροπλάνο Aegean Airlines
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Αύξηση 12% της κερδοφορίας στα 148 εκατ. το εννεάμηνο

Η AEGEAN έκλεισε το εννεάμηνο του 2025 με κύκλο εργασιών 1,43 δισ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 4%, κέρδη ενισχυμένα κατά 12% στα 148 εκατ. ευρώ και 13,2 εκατ. επιβάτες, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή αναπτυξιακή της πορεία.
Αεροσκάφος United Airlines
ΔΙΕΘΝΗ

United Airlines: Μειώνει τις πτήσεις της κατά 4% λόγω έλλειψης ελεγκτών

Η United Airlines θα μειώσει το 4% των πτήσεών της από Παρασκευή έως Κυριακή, καθώς το FAA ζήτησε περιορισμό της κίνησης σε 40 αεροδρόμια λόγω έλλειψης ελεγκτών. Η εταιρεία εκτελεί περίπου 4.500 πτήσεις ημερησίως.