ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
Το δεξαμενόπλοιο Sounion δέχεται επίθεση με εμφανή καπνό στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ιράν: Οι Φρουροί κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο για λαθρεμπόριο καυσίμων

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατάσχεσαν πλοίο με 4 εκατ. λίτρα λαθραίων καυσίμων στον Περσικό Κόλπο, ανακοινώνοντας πως το 16μελές πλήρωμά του δεν ήταν Ιρανικής υπηκοότητας, χωρίς να αποκαλύψουν άλλες λεπτομέρειες.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, η ελίτ μονάδα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, προχώρησαν σήμερα στην κατάσχεση πετρελαιοφόρου δεξαμενόπλοιου με την κατηγορία του λαθρεμπορίου καυσίμων, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη τον στρατηγό Αμπάς Γκολαμσαχί, «οι ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης κατέσχεσαν πλοίο που μετέφερε 4 εκατομμύρια λίτρα λαθραίων καυσίμων». Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείτο από 16 άτομα, κανένα εκ των οποίων δεν ήταν Ιρανός, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζονται οι εθνικότητες ή η ταυτότητα του δεξαμενόπλοιου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον Περσικό Κόλπο, καθώς το πλοίο επιχειρούσε να εγκαταλείψει τα ιρανικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η χαμηλή τιμή των καυσίμων στο Ιράν συγκαταλέγεται στις χαμηλότερες παγκοσμίως, γεγονός που καθιστά το λαθρεμπόριο προς γειτονικές χώρες ιδιαίτερα προσοδοφόρο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Δεκεμβρίου, ιρανικές δυνάμεις είχαν κατασχέσει επίσης πετρελαιοφόρο στον Κόλπο του Ομάν, στο οποίο επέβαιναν 18 ναυτικοί από την Ινδία, τη Σρι Λάνκα και το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Μόνο έξι πλοία διέπλευσαν το Ορμούζ μέσα σε 24 ώρες

Μόλις έξι πλοία διέπλευσαν τα Στενά του Ορμούζ το τελευταίο 24ωρο, έναντι 125-140 πριν την κρίση. Οι ελληνοαμερικανικές εντάσεις συνεχίζονται, ενώ ΗΠΑ και Ιράν δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την αποκατάσταση της κανονικής ροής.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατάσχεση ιρανικού δεξαμενόπλοιου με κυρώσεις στον Ινδικό Ωκεανό

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αμερικανικές δυνάμεις επιβιβάστηκαν και έκαναν επιθεώρηση σε υπό κυρώσεις πλοίο με ιρανικό πετρέλαιο στον Ινδικό Ωκεανό, στη δεύτερη τέτοια επιχείρηση στην περιοχή αυτή την εβδομάδα.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Τα πρώτα έσοδα από τέλη των Στενών του Ορμούζ ανακοίνωσε η Τεχεράνη

Η Τεχεράνη εισέπραξε τα πρώτα της έσοδα από τα τέλη διέλευσης στα Στενά του Ορμούζ, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Απαραίτητο το plan b αν επεκταθεί η κρίση στη Μ. Ανατολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, προειδοποίησε ότι η σύγκρουση στο Ιράν μπορεί να φέρει εκτόξευση τιμών ενέργειας, ελλείψεις και μείωση ανάπτυξης, ενώ τόνισε την ανάγκη για μόνιμη κατάπαυση πυρός.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ όσο διαρκεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Το Ιράν δηλώνει πως δεν θα ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ όσο διαρκεί ο αμερικανικός αποκλεισμός των λιμανιών του, τονίζοντας ότι πλήρης κατάπαυση πυρός προϋποθέτει την άρση των αποκλεισμών.