ΓΔ: 2707.83 1.57% Τζίρος: 423.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
τεχνητή νοημοσύνη interface

Το Ινστιτούτο INSAIT 13ο στην Ευρώπη στην επιστήμη υπολογιστών

Το INSAIT του Πανεπιστημίου Σόφιας κατατάχθηκε από το CSRankings πάνω από Οξφόρδη, UCL και TU Βερολίνου, 13ο στην Ευρώπη και πρώτο στην Ανατολική Ευρώπη, με βάση ερευνητικές δημοσιεύσεις σε κορυφαία συνέδρια.

Το CSRankings, το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα κατάταξης ανώτατων ιδρυμάτων πληροφορικής, κατέταξε το Ινστιτούτο για την Επιστήμη των Υπολογιστών, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Τεχνολογία (INSAIT) του Πανεπιστημίου της Σόφιας σε υψηλότερη θέση από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το University College London και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Παιδείας και Επιστημών.

Συγκεκριμένα, το INSAIT καταλαμβάνει τη 13η θέση στην Ευρώπη και την πρώτη στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της κατάταξης.

Το CSRankings βασίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύσεις που παρουσιάζονται στα πλέον έγκυρα και επιλεκτικά διεθνή συνέδρια, προσφέροντας αντικειμενικά και αξιόπιστα δεδομένα για την επιστημονική επιρροή και τον αντίκτυπο των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Η αξιολόγηση του INSAIT αφορά το διάστημα από τις πρώτες του δημοσιεύσεις το 2023 μέχρι και σήμερα, εστιάζοντας σε τομείς όπως η υπολογιστική όραση, η ρομποτική, η μηχανική μάθηση, η επεξεργασία φυσικής γλώσσας και οι αλγόριθμοι, που καλύπτονται από το CSRankings.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ προειδοποιεί για κινδύνους αν η τεχνητή νοημοσύνη δεν ρυθμιστεί

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε άμεση ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, προειδοποιώντας για καταστροφικές συνέπειες αν παραμείνει σε λίγα χέρια και χωρίς διαφάνεια, με κίνδυνο για τη δημοκρατία.
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου: Ψηφιακή και καινοτόμα Ελλάδα το 2030 με στήριξη στην έρευνα

Η Ελλάδα παρουσίασε τις προοπτικές ενίσχυσης υποδομών και Τεχνητής Νοημοσύνης στη 90ή ΔΕΘ, με έμφαση σε σύγχρονα data centers και το AI Factory «PHAROS», ενισχύοντας τη θέση της στην ευρωπαϊκή ψηφιακή στρατηγική.