ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Ζελένσκι: Απορρίπτει τις ρωσικές κατηγορίες για επίθεση σε σπίτι Πούτιν

Ο Ζελένσκι απέρριψε τις ρωσικές κατηγορίες για επίθεση στην κατοικία Πούτιν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ψέματα που υπονομεύουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Κάλεσε τον Τραμπ να απαντήσει στις ρωσικές απειλές.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε ως «έναν ακόμη γύρο ψεμάτων» τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι το Κίεβο επιχείρησε να επιτεθεί στην κατοικία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην περιοχή του Νόβγκοροντ.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους μέσω της εφαρμογής WhatsApp, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι με τέτοιες αναφορές η Ρωσία επιχειρεί να υπονομεύσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι επεσήμανε ότι η Μόσχα προετοιμάζει το έδαφος για πιθανές επιθέσεις σε ουκρανικά κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο.

Απηύθυνε, ακόμη, έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αντιδράσει ανάλογα στις ρωσικές απειλές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ρωσικές εγκαταστάσεις αερίου στη Σιβηρία

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πλήγματα σε δύο ρωσικά εργοστάσια φυσικού αερίου στη βορειοδυτική Σιβηρία, προκαλώντας απώλειες στη ρωσική οικονομία. Ο Ζελένσκι εξήρε την επίθεση, τη βαθύτερη σε ρωσικό έδαφος ως τώρα.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό πλήγμα με drone σε εμπορικό κέντρο στη Σούμι: Ένας νεκρός

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και πολλοί τραυματίστηκαν από ρωσικό drone που έπληξε εμπορικό κέντρο στη Σούμι της Βόρειας Ουκρανίας. Ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, δήλωσε ο κυβερνήτης.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής της CIA ενισχύει τον ρόλο του στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA, Τζον Ράτκλιφ, αναμένεται να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ με Ρωσία και Ουκρανία, ενώ ο Λευκός Οίκος ενδέχεται να μειώσει τη συμμετοχή των Γουίτκοφ και Κούσνερ, σύμφωνα με τους Financial Times.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα προτιμά το Αμπού Ντάμπι για συνομιλίες Ουκρανίας, λέει το Κρεμλίνο

Η Μόσχα επιθυμεί οι συνομιλίες για την Ουκρανία να διεξαχθούν στο Αμπού Ντάμπι, ενώ καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν τη βοήθεια προς το Κίεβο για ειρηνική λύση, όπως δήλωσε ο Γ. Ουσακόφ. Το Κρεμλίνο ελπίζει σε άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ελπίδα για σύντομη επανέναρξη συνομιλιών με Ουκρανία με ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως η Μόσχα ελπίζει στην άμεση επανεκκίνηση ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία υπό μεσολάβηση ΗΠΑ, τονίζοντας ότι υπάρχουν προσπάθειες για έναν κοινά αποδεκτό οδικό χάρτη.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ελπίδα για επανέναρξη συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας με ΗΠΑ

Η Μόσχα εκφράζει ελπίδες για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας με αμερικανική μεσολάβηση σύντομα, σύμφωνα με τον Πεσκόφ. Από τον Φεβρουάριο έχουν διακοπεί οι επαφές. Το Κρεμλίνο δεν δημοσιοποιεί λεπτομέρειες.