ΓΔ: 2475.74 -0.40% Τζίρος: 325.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο

Λαβρόφ: Η Ρωσία διατηρεί το στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να αποδεχθεί την «πραγματικότητα στο πεδίο» στην Ουκρανία και ότι για λύση απαιτείται ουδετερότητα της χώρας και μη ένταξη στο ΝΑΤΟ. Είπε επίσης πως οι ΗΠΑ εμφανίζονται υπέρ εκλογών μετά τη θητεία Ζελένσκι.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ, υπογράμμισε ότι η Δύση οφείλει να αναγνωρίσει πως η Ρωσία διατηρεί τη στρατηγική πρωτοβουλία στην Ουκρανία, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για πιθανή διευθέτηση της κρίσης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο RIA, ο Λαβρόφ ανέφερε ότι η Δύση θα πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα στο πεδίο, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, η οποία χαρακτηρίζεται από τη Μόσχα ως «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση».

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να στηρίζουν πλέον την άποψη πως με τη λήξη της θητείας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι απαραίτητη η διεξαγωγή νέων εκλογών.

Ο Λαβρόφ επανέλαβε πως για την εξεύρεση λύσης απαιτείται η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και η υιοθέτηση ενός ουδέτερου, αδέσμευτου καθεστώτος από τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σορούς στρατιωτών, λένε κρατικά ΜΜΕ

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα σορούς νεκρών στρατιωτών: 31 Ρώσοι και 501 Ουκρανοί, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα. Παρόμοιες ανταλλαγές γίνονται τακτικά καθ' όλη τη διάρκεια του σχεδόν 4,5 ετών πολέμου.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δεν διαφαίνεται άμεση επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως δεν προβλέπεται άμεσα επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με Ουκρανία, αν και παραμένει ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις. Τόνισε την εκτίμηση στην τουρκική διάθεση για διαμεσολάβηση, χωρίς άμεσες εξελίξεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία θα είναι νόμιμοι στόχοι

Η Ρωσία προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε πολυεθνική δύναμη σταλεί στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία θα θεωρηθεί απειλή και νόμιμος στρατιωτικός στόχος, καθώς δυτικοί σύμμαχοι σχεδιάζουν ανάπτυξη τέτοιας δύναμης και ασκήσεις στην περιοχή.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Ουκρανικές επιθέσεις σε πλοία σε Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Ουκρανία για «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις εξαγωγές τροφίμων προς την Αφρική.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Εξετάζει νέες διαδρομές μετά τα ουκρανικά πλήγματα στην Αζοφική

Η Ρωσία σκέφτεται να περιορίσει τη ναυσιπλοΐα στην Αζοφική Θάλασσα και να εξετάσει εναλλακτικές διαδρομές, καθώς ο ουκρανικός στρατός χτύπησε πάνω από 100 πλοία. Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν θα επηρεαστεί η διατροφή και οι εξαγωγές.