ΓΔ: 2128.9 0.25% Τζίρος: 70.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:23:39
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Κρεμλίνο: Σκλήρυνση στάσης για διαπραγματεύσεις μετά το drone στο Νοβγκορόντ

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι ουκρανικά drones στόχευσαν προεδρική κατοικία στο Νοβγκορόντ και ότι αυτό θα οδηγήσει σε σκλήρυνση της ρωσικής στάσης στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η επίθεση με ουκρανικό drone σε προεδρική κατοικία στην περιοχή Νοβγκορόντ αναμένεται να οδηγήσει σε σκλήρυνση της ρωσικής στάσης όσον αφορά ενδεχόμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε τις κατηγορίες της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς τις ως «ακόμα μια σειρά ψεμάτων» που αποσκοπούν στη δικαιολόγηση περαιτέρω επιθέσεων κατά της Ουκρανίας και στη συνέχιση της σύρραξης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογράμμισε τη διάψευση της επίθεσης από την ουκρανική πλευρά και επεσήμανε ότι πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης υιοθετούν τη γραμμή του Κιέβου.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «αυτή η τρομοκρατική ενέργεια έχει στόχο την κατάρρευση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης», προσθέτοντας ότι η διπλωματική συνέπεια θα είναι η σκλήρυνση της διαπραγματευτικής θέσης της Ρωσίας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός γνωρίζει πώς και πότε να απαντήσει, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Πεσκόφ απέφυγε να αποκαλύψει το πού βρισκόταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αναφέροντας ότι, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, τέτοιες πληροφορίες δεν δημοσιοποιούνται.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν υλικά αποδεικτικά στοιχεία της επίθεσης, απάντησε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τα drones, ενώ το ζήτημα των θραυσμάτων αφορά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: Επανέναρξη λειτουργίας του σταθμού σε 18 μήνες αν λήξει ο πόλεμος

Ο επικεφαλής του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια δήλωσε πως η παραγωγή ενέργειας θα μπορούσε να ξαναρχίσει στα μέσα του 2027, εφόσον τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Ο σταθμός δεν παράγει τώρα ηλεκτρικό ρεύμα αλλά παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν αν λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το μέλλον των διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας θα ξεκαθαρίσει σε λίγες εβδομάδες, αναφέροντας πως οι συνομιλίες είναι «πολύ δύσκολες» και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης στην Ουκρανία.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική επίθεση με drone σε ρωσικό πετρελαιοφόρο στη Μεσόγειο

Η Ουκρανία έπληξε για πρώτη φορά ρωσικό πετρελαιοφόρο «σκιώδους στόλου» στα ουδέτερα ύδατα της Μεσογείου, με drone. Το πλοίο χρησιμοποιούνταν για παράκαμψη κυρώσεων και βρισκόταν άδειο, πάνω από 2.000 χλμ. από την Ουκρανία.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν ρωσικό πετρελαιοφόρο στη Μεσόγειο

Η Ουκρανία πραγματοποίησε πλήγμα με drone σε πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στα ουδέτερα ύδατα της Μεσογείου, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες SBU. Το πλοίο QENDIL χρησιμοποιούνταν για παράκαμψη κυρώσεων.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

22 χρόνια κάθειρξη σε Λευκορώσο για σαμποτάζ τρένων υπέρ Ουκρανίας

Λευκορώσος, 54 ετών, καταδικάστηκε στη Ρωσία σε 22 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο ενός εκατ. ρουβλίων για δολιοφθορά σε σιδηροδρομική γραμμή στη Σιβηρία, συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες και λαθραία διακίνηση εκρηκτικών.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο τραυματίες από ουκρανικές επιθέσεις drone σε ρωσική περιφέρεια

Ουκρανικά drones προκάλεσαν δύο τραυματισμούς, φθορές σε σπίτια και διακοπή ρεύματος στην περιφέρεια Κρασναντάρ της Ρωσίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Οι τραυματίες νοσηλεύονται και λαμβάνουν ιατρική φροντίδα.