ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
Αστυνομία και διασώστες στη Χανάου μετά από τρομοκρατική επίθεση το 2020.

Λεία 30 εκατ. ευρώ σε ληστεία τράπεζας στο Γκελζενκίρχεν, Γερμανία

Η αστυνομία εκτιμά τη λεία της διάρρηξης σε τράπεζα του Γκελζενκίρχεν στα 30 εκατ. ευρώ, έπειτα από επαγγελματικό «ριφιφί» στο θησαυροφυλάκιο. Οι διαρρήκτες μπήκαν από χώρο στάθμευσης και άδειασαν εκατοντάδες θυρίδες.

Στα 30 εκατομμύρια ευρώ εκτιμά η αστυνομία τη λεία από τη διάρρηξη που σημειώθηκε σε τράπεζα στο Γκελζενκίρχεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου οι δράστες εισέβαλαν με «ριφιφί» στο θησαυροφυλάκιο και άδειασαν εκατοντάδες θυρίδες. Πελάτες της τράπεζας συγκεντρώθηκαν σήμερα στο υποκατάστημα, απαιτώντας αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της αστυνομίας, παραμένει ασαφές το ακριβές χρονικό διάστημα που οι διαρρήκτες εισέβαλαν στο υποκατάστημα του ταμιευτηρίου Sparkasse. Η διάρρηξη έγινε γνωστή μόλις χθες, όταν πυροσβέστες ερεύνησαν το κτήριο έπειτα από ενεργοποίηση του ανιχνευτή καπνού.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι δράστες εισήλθαν μέσω παρακείμενου χώρου στάθμευσης. Ακολούθησαν διαδρομή μέσα από πολλές πόρτες μέχρι δωμάτιο φύλαξης αρχείου, όπου με ειδικό τρυπάνι άνοιξαν τρύπα στον τοίχο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο.

Η διάρρηξη εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Χριστουγέννων και του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Βίντεο από το πάρκινγκ καταγράφουν ένα μαύρο Audi RS 6 να αποχωρεί νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με τους επιβαίνοντες να φορούν μάσκες. Η πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος είχε κλαπεί από αυτοκίνητο στο Ανόβερο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε ότι η διάρρηξη εκτελέστηκε με υψηλό επαγγελματισμό, ενώ η χρήση εξειδικευμένου τρυπανιού απαιτεί μεγάλη εξάσκηση. Ο συναγερμός πυρκαγιάς φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε από τη σκόνη που προκάλεσε το τρυπάνι, παρά τη χρήση νερού για τον περιορισμό της.

Ο ακριβής προσδιορισμός της λείας θα απαιτήσει χρόνο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, καθώς δεν είναι γνωστό το περιεχόμενο των περίπου 3.200 θυρίδων που παραβιάστηκαν. Κάθε θυρίδα είναι ασφαλισμένη για τουλάχιστον 10.300 ευρώ, με τη συνολική ασφαλιστική απαίτηση να εκτιμάται, σύμφωνα με την BILD, έως και τα 33,9 εκατομμύρια ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Όμηροι δύο παιδιά στο Ντόρτμουντ μετά από απόπειρα ληστείας σε εστιατόριο

Σε διαμέρισμα του Ντόρτμουντ, άνδρας κρατά ομήρους δύο παιδιά, πιθανώς τα δικά του, μετά από απόπειρα ληστείας και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς. Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και ευρεία αστυνομική επιχείρηση.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθεροι οι όμηροι σε τράπεζα της Ρηνανίας-Παλατινάτου, διαφεύγουν οι δράστες

Ελεύθεροι είναι οι δύο όμηροι που κρατούνταν σε τράπεζα του Ζίντσιγκ, ενώ οι δράστες έχουν διαφύγει και αναζητούνται από την αστυνομία. Οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς να έχουν γίνει συλλήψεις μέχρι στιγμής.
αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Υπόθεση ομηρίας σε υποκατάστημα της Volksbank στη Ρηνανία-Παλατινάτο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία σε τράπεζα στο Ζίντσιγκ της Γερμανίας, με την αστυνομία να εκτιμά ότι υπάρχουν πολλοί δράστες και όμηροι, ανάμεσά τους και οδηγός χρηματαποστολής. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, χωρίς κίνδυνο για τους πολίτες.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Λειψία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος, 2 νεκροί και 15 τραυματίες

Δύο νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες, δύο σοβαρά, στη Λειψία όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος σε κεντρικό πεζόδρομο. Ο οδηγός συνελήφθη και φέρεται να είχε ψυχικές διαταραχές. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στη Λειψία: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς, δύο νεκροί

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στο κέντρο της Λειψίας, προκαλώντας δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στη Λειψία, Γερμανία

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στην οδό Γκριμάισε της Λειψίας, προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς. Η αστυνομία οργανώνει μεγάλη επιχείρηση, ενώ οι ακριβείς συνθήκες και η κατάσταση των τραυματιών παραμένουν ακόμη άγνωστες.