ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία

Πέτρο: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εργοστάσιο κοκαΐνης στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εργαστήριο παρασκευής κοκαΐνης στη Μαρακάιμπο της Βενεζουέλας

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν βομβαρδισμό σε εργαστήριο παρασκευής κοκαΐνης στο λιμάνι της Μαρακάιμπο, στη δυτική Βενεζουέλα. 

Η τοποθέτηση αυτή έγινε μέσω ανάρτησης του κ. Πέτρο στην πλατφόρμα X, όπου ανέφερε ότι "ξέρουμε ότι ο Τραμπ βομβάρδισε εργοστάσιο στην Μαρακάιμπο" και εξέφρασε ανησυχία για πιθανή ανάμιξη πάστας κόκας στην παραγωγή κοκαΐνης.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποιήθηκε το πρώτο αμερικανικό χερσαίο πλήγμα στη Βενεζουέλα, χωρίς ωστόσο να δοθούν ακριβείς λεπτομέρειες για την τοποθεσία. 

Ο κ. Πέτρο εκτίμησε ότι το εργοστάσιο που επλήγη ανήκε στον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), οργάνωση ανταρτών που δραστηριοποιείται στην περιοχή Κατατούμπο, κοντά στη Μαρακάιμπο και στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας τόνισε ότι ο ELN, μέσω της διακίνησης ουσιών και των ιδεολογικών του θέσεων, "επιτρέπει την εισβολή στη Βενεζουέλα". 

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι το αμερικανικό πλήγμα σημειώθηκε σε "παραλία", σε περιοχή με προκυμαία όπου φορτώνονταν πλεούμενα με ναρκωτικά.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν έχει προβεί σε επίσημο σχόλιο για το περιστατικό. Οι ΗΠΑ εντείνουν τις πιέσεις προς το Καράκας, κατηγορώντας τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, κατηγορία που ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει περίπου τριάντα αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε πλεούμενα που, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, μετέφεραν ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 107 άνθρωποι στην Καραϊβική και τον Ειρηνικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Πέτρο: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εργοστάσιο κοκαΐνης στη Βενεζουέλα

Ο Κολομβιανός πρόεδρος Πέτρο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εργαστήριο κοκαΐνης στο λιμάνι Μαρακάιμπο, στη Βενεζουέλα, υπό την προεδρία Τραμπ, ανησυχώντας για παραγωγή κοκαΐνης. Η τοποθεσία δεν διευκρινίστηκε επίσημα.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Νεκρός σε σύγκρουση ανταρτών Κολομβίας με αστυνομία

Σύγκρουση μεταξύ ανταρτών ELN και της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς στη δυτική Βενεζουέλα τη Δευτέρα άφησε έναν νεκρό και πέντε τραυματίες, σύμφωνα με τη ΜΚΟ FundaRedes. Είναι το πρώτο παρόμοιο επεισόδιο μετά την ανάληψη εξουσίας από τον νέο πρόεδρο της Κολομβίας.
Σήμα αστυνομικού ICE
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μετανάστης που τραυματίστηκε από ICE εμφανίζεται στο δικαστήριο

Ο 28χρονος μετανάστης Γουίλμπερ Γκαρσές Πέρες από τη Βενεζουέλα, που τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού ICE στο Τέξας, κατηγορείται για αντίσταση κατά ομοσπονδιακού. Παραμένει υπό κράτηση εν αναμονή νέας ακρόασης την Παρασκευή.
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 1 δισ. δολάρια στη νέα κυβέρνηση της Κολομβίας από Ουάσινγκτον

Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν 1 δισ. δολάρια στην Κολομβία για θέματα ασφάλειας, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανήμερα της ορκωμοσίας του προέδρου Ντε λα Εσπριέγια. Ο νέος πρόεδρος υπόσχεται σκληρή στάση κατά ανταρτών και καρτέλ.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός ο αρχηγός του Tren de Aragua σε αμερικανικό χτύπημα στη Βενεζουέλα

Ο αρχηγός της Tren de Aragua, Νίνιο Γκερέρο, σκοτώθηκε σε επιχείρηση που διεξήχθη από κοινού με τις ΗΠΑ στη νότια Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, επισημαίνοντας επανέναρξη της συνεργασίας τους.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Εξοντώθηκε ο αρχηγός της συμμορίας Tren de Aragua

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ εξόντωσαν τον αρχηγό της Tren de Aragua, της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης στη Βενεζουέλα και μια από τις ισχυρότερες στη Λατινική Αμερική, μέσω αεροπορικού πλήγματος.