ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πυροσβέστες σε φωτιά
Πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο

Έκρηξη σε ελβετικό μπαρ: Τουλάχιστον 10 νεκροί

Δέκα νεκροί και δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός έκρηξης σε μπαρ στο δημοφιλές θέρετρο Κραν-Μοντανά της Ελβετίας. Η αστυνομία διευκρινίζει πως δεν υπάρχει τρομοκρατική ενέργεια, ενώ τα αίτια διερευνώνται.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά, ένα δημοφιλές θέρετρο σκι στην Ελβετία.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News, η αστυνομία του καντονιού Βαλέ διευκρίνισε πως το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο μπαρ προκλήθηκε μετά από έκρηξη, προκαλώντας πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γκαετάν Λατόν, δήλωσε πως "περίπου στη 01:30 τα ξημερώματα σημειώθηκε περιστατικό στο Κραν-Μοντανά. Παρέχεται βοήθεια σε πολλούς τραυματίες. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν πολλά θύματα".

Η έκρηξη και η επακόλουθη πυρκαγιά εκδηλώθηκαν στο μπαρ Le Constellation, όπου βρίσκονταν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, σύμφωνα με το ελβετικό μέσο ενημέρωσης Blick.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια εορτασμών για την Πρωτοχρονιά.

Η περιοχή έχει τεθεί σε πλήρη αποκλεισμό, ενώ ισχύει απαγόρευση πτήσεων πάνω από το Κραν-Μοντανά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ελβετικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν εικόνες από το φλεγόμενο κτίριο και τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το Κραν-Μοντανά βρίσκεται στην καρδιά των Ελβετικών Άλπεων, περίπου δύο ώρες από τη Βέρνη, και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τουρίστες και λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβέστες σε φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: 40 νεκροί από φωτιά σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά

Έκρηξη σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά ανήμερα Πρωτοχρονιάς προκάλεσε το θάνατο περίπου 40 ατόμων και τον τραυματισμό 100, σύμφωνα με τις ελβετικές αρχές. Η φωτιά δεν οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ καθυστερεί η ταυτοποίηση των
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: 30 νέοι επιστήμονες και σύγχρονος εξοπλισμός στα εργαστήρια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε την ενίσχυση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών με 30 επιστήμονες και νέο εξοπλισμό, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ τόνισε τη σημαντική συμβολή της στην ασφάλεια και τη δικαιοσύνη.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε ξάδελφό του

Στη Θεσσαλονίκη, 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 35χρονου ξαδέλφου του, με τη βοήθεια πέντε ατόμων. Το θύμα τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία κατά 34χρονου για φθορές σε κτίριο ασφαλιστικής στη Θεσσαλονίκη

Δικογραφία σχηματίστηκε για 34χρονο από τη Δίωξη Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα για εμπλοκή του σε φθορές και ρίψη έντυπου υλικού σε ασφαλιστική εταιρεία, το Δεκέμβριο 2024, ως μέλος συμμορίας.