ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αμερικανική σημαία Χρηματιστήριο

Ανοδικό κλείσιμο για το χρηματιστήριο στις ΗΠΑ

Με άνοδο έκλεισε χθες το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον Dow Jones να σημειώνει ρεκόρ μετά τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,23%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,69%.

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας στη Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό.

Η άνοδος ακολούθησε τις εξελίξεις που προκάλεσε η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, με στόχο τη σύλληψη του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας ενισχύθηκε κατά 594,79 μονάδες ή 1,23% και διαμορφώθηκε στις 48.977,18 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο κυριαρχούν οι μετοχές του τεχνολογικού τομέα, έκλεισε με άνοδο 160,19 μονάδων ή 0,69%, στις 23.395,82 μονάδες.

Παράλληλα, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη 43,58 μονάδων ή 0,64%, κλείνοντας στις 6.902,05 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πινακίδα Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στη Wall Street στον απόηχο των αρνητικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Με πτώση έκλεισε η Wall Street, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες για τη Μέση Ανατολή. Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,20% και ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,28%.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδούρο: Υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία διαλόγου στη Βενεζουέλα

Ο Νικολάς Μαδούρο από τη φυλακή στη Νέα Υόρκη χαιρέτισε τη νέα απόπειρα διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας υπέρ κάθε προσπάθειας που οδηγεί σε ειρήνη και εθνική αναγέννηση.