ΓΔ: 2163.88 0.44% Τζίρος: 822.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:22
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
Σκιά στρατιώτη μπροστά από σημαιες ΗΠΑ και Βενεζουέλας, σκιαγραφώντας ένταση ή σύγκρουση.

Βενεζουέλα: Παράνομη θεωρεί ο γάλλος πρωθυπουργός την επέμβαση ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας χαρακτήρισε «παράνομη» την αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα και ζήτησε «δημοκρατική μετάβαση», ενώ ο Μακρόν διαφώνησε με τον τρόπο σύλληψης του Μαδούρο, μετά από επικρίσεις για την αρχική του στάση.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας χαρακτήρισε παράνομη την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα, ενώ ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι δεν εγκρίνει τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε ο Μακρόν για την απουσία σαφούς καταδίκης στην αρχική του τοποθέτηση.

Σύμφωνα με τον Σεμπαστιέν Λεκορνί, μιλώντας ενώπιον της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, «όλα είναι παράνομα στην υπόθεση αυτή. Το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο, ο εκλογικός κύκλος του 2024, η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση που αντιβαίνει στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών». Ο Λεκορνί ζήτησε δημοκρατική μετάβαση γύρω από τον Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια, τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, τον οποίο η Γαλλία θεωρεί ότι εξελέγη πρόεδρος το 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σύλληψη δύο βενεζουελάνικων τάνκερ και αντίδραση Μόσχας

Οι ΗΠΑ συνέλαβαν ρωσικό πετρελαιοφόρο στον Βόρειο Ατλαντικό μετά από πολυήμερη καταδίωξη λόγω του αποκλεισμού κατά της Βενεζουέλας. Συνελήφθη στη συνέχεια και δεύτερο σκάφος στην Καραϊβική, ενώ η Μόσχα αντέδρασε έντονα.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τρίπτυχο σταθερότητας, ανάκαμψης και μετάβασης για τη Βενεζουέλα

Τα αμερικανικά σχέδια για τη Βενεζουέλα θα τεθούν σε εφαρμογή μόλις σταθεροποιηθεί η χώρα, δήλωσε ο Μάρκο Ρούμπιο. Η Ουάσινγκτον θα εποπτεύσει την ανάκαμψη και η επόμενη φάση θα αφορά τη μετάβαση, διασφαλίζοντας δίκαιη πρόσβαση εταιρειών.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σύλληψη ρωσικού τάνκερ για διασύνδεση με Βενεζουέλα μετά από καταδίωξη

Οι ΗΠΑ κατέλαβαν πετρελαιοφόρο με ρωσική σημαία στον Ατλαντικό, το οποίο παρακολουθούνταν από ρωσικό υποβρύχιο, σε προσπάθεια να μπλοκάρουν εξαγωγές βενεζουελάνικου πετρελαίου. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σύμφωνα με αξιωματούχους.