ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
Σκιά στρατιώτη μπροστά από σημαιες ΗΠΑ και Βενεζουέλας, σκιαγραφώντας ένταση ή σύγκρουση.

Βενεζουέλα: Παράνομη θεωρεί ο γάλλος πρωθυπουργός την επέμβαση ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας χαρακτήρισε «παράνομη» την αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα και ζήτησε «δημοκρατική μετάβαση», ενώ ο Μακρόν διαφώνησε με τον τρόπο σύλληψης του Μαδούρο, μετά από επικρίσεις για την αρχική του στάση.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας χαρακτήρισε παράνομη την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα, ενώ ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι δεν εγκρίνει τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε ο Μακρόν για την απουσία σαφούς καταδίκης στην αρχική του τοποθέτηση.

Σύμφωνα με τον Σεμπαστιέν Λεκορνί, μιλώντας ενώπιον της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, «όλα είναι παράνομα στην υπόθεση αυτή. Το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο, ο εκλογικός κύκλος του 2024, η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση που αντιβαίνει στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών». Ο Λεκορνί ζήτησε δημοκρατική μετάβαση γύρω από τον Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια, τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, τον οποίο η Γαλλία θεωρεί ότι εξελέγη πρόεδρος το 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Επαφές με Τραμπ και ηγέτες Κόλπου για λύση με το Ιράν

Ο Μακρόν συνομίλησε με Τραμπ και ηγέτες αραβικών χωρών για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τα στενά του Ορμούζ, προωθώντας διπλωματική λύση και κατάπαυση πυρός. ΗΠΑ και Ιράν διαπιστώνουν πρόοδο στις συνομιλίες αλλά παραμένουν επιφυλακτικές.
Σημαία ΗΠΑ και Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η προσωρινή πρόεδρος Βενεζουέλας επισκέπτεται Ινδία για συνομιλίες πετρελαίου

Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, θα επισκεφθεί την Ινδία την ερχόμενη εβδομάδα για συνομιλίες σχετικά με το πετρέλαιο, ενώ εκεί θα βρίσκεται και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες αποκλείει το ενδεχόμενο ένταξης στις ΗΠΑ

Η Ντέλσι Ροδρίγκες, μεταβατική πρόεδρος της Βενεζουέλας, δήλωσε από τη Χάγη πως η χώρα της δεν σκέφτηκε ποτέ να γίνει η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις και υπονοούμενα του Αμερικανού προέδρου Τραμπ.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Μακρόν για συντονισμένο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ από Ιράν και ΗΠΑ

Ο Μακρόν ζήτησε συντονισμένες ενέργειες Ιράν-ΗΠΑ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, εκφράζοντας αβεβαιότητα για την αμερικανική επιχείρηση που ανακοίνωσε ο Τραμπ. Η Τεχεράνη προειδοποιεί με επίθεση αν ο αμερικανικός στρατός πλησιάσει.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν δαπάνη υπεράσπισης του Μαδούρο από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πληρωμή της νομικής υπεράσπισης του Νικολάς Μαδούρο από το Καράκας, επιτρέποντας πρόσβαση σε δικηγόρους μετά από περιορισμούς λόγω κυρώσεων, όπως αποκαλύπτει σχετικό δικαστικό έγγραφο.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής έφθασε στο Καράκας

Ο Τζον Μπάρετ, νέος επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, έφτασε σήμερα, σηματοδοτώντας πρόοδο στην εξομάλυνση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Καράκας μετά την ανατροπή Μαδούρο.