ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
Σκιά στρατιώτη μπροστά από σημαιες ΗΠΑ και Βενεζουέλας, σκιαγραφώντας ένταση ή σύγκρουση.

Βενεζουέλα: Παράνομη θεωρεί ο γάλλος πρωθυπουργός την επέμβαση ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας χαρακτήρισε «παράνομη» την αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα και ζήτησε «δημοκρατική μετάβαση», ενώ ο Μακρόν διαφώνησε με τον τρόπο σύλληψης του Μαδούρο, μετά από επικρίσεις για την αρχική του στάση.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας χαρακτήρισε παράνομη την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα, ενώ ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι δεν εγκρίνει τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε ο Μακρόν για την απουσία σαφούς καταδίκης στην αρχική του τοποθέτηση.

Σύμφωνα με τον Σεμπαστιέν Λεκορνί, μιλώντας ενώπιον της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, «όλα είναι παράνομα στην υπόθεση αυτή. Το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο, ο εκλογικός κύκλος του 2024, η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση που αντιβαίνει στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών». Ο Λεκορνί ζήτησε δημοκρατική μετάβαση γύρω από τον Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια, τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, τον οποίο η Γαλλία θεωρεί ότι εξελέγη πρόεδρος το 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ζητά επέκταση της κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε την ανάγκη επέκτασης της κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο για αξιόπιστη ειρήνη, μετά από επικοινωνίες με Τραμπ και Πεζεσκιάν, την ώρα που συνεχιζόταν η αιματοχυσία από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη χώρα.
Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρση κυρώσεων κατά της μεταβατικής προέδρου της Βενεζουέλας

Οι ΗΠΑ ήραν σήμερα τις κυρώσεις κατά της προσωρινής προέδρου της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Επαναλειτουργεί η αμερικανική πρεσβεία Καράκας μετά από 7 χρόνια

Οι ΗΠΑ ξανάνοιξαν την πρεσβεία τους στο Καράκας μετά από επτά χρόνια, τρεις μήνες μετά τη σύλληψη Μαδούρο. Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ ασκεί προσωρινή προεδρία, ενώ οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα πετρελαϊκά αποθέματα της Βενεζουέλας.
Όχημα της αστυνομίας Νέας Υόρκης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν αποσύρεται η δίωξη κατά Μαδούρο από τον δικαστή της υπόθεσης

Ο Νικολάς Μαδούρο εμφανίστηκε χαμογελαστός στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, χωρίς δηλώσεις. Ο δικαστής απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για παύση δίωξης λόγω διαδικαστικού θέματος με τις πληρωμές τους.