ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Βουλγαρία μετατρέπεται σε οικονομική δύναμη των Βαλκανίων

Θετικές είναι οι προοπτικές ανάπτυξης της βουλγαρικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από έρευνες ινστιτούτων.

Θετικές είναι οι προοπτικές ανάπτυξης της βουλγαρικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από έρευνες ινστιτούτων, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα και παρουσιάζονται σε δημοσιεύματα εφημερίδων.

Το ΑΕΠ της Βουλγαρίας αναμένεται να καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία την επόμενη πενταετία και παράλληλα, θα αυξάνεται και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ (από περίπου 9.619 δολάρια κατά μέσο όρο ετησίως το 2019, στα 13.533 δολάρια ετησίως σε διάστημα πέντε ετών). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μέσοι μισθοί στη χώρα θα πρέπει να αυξηθούν σε ποσοστά που θα "αγγίξουν" σχεδόν το 40% μέσα σε πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, ο μέσος μισθός στη Βουλγαρία, για το α' τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε σε 1208 λέβα.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η βουλγαρική κυβέρνηση "διοχέτευσε" το 37% του ΑΕΠ σε επενδύσεις νευραλγικών τομέων, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης και την ποιότητα των υπηρεσιών στη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου

Η επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στη Σόφια, που προγραμματίζεται για τις 10 Οκτωβρίου θα συνδυαστεί με το τελικό πακέτο συμφωνιών για την κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου (IGB).
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία γίνεται ελκυστικός προορισμός εργασίας

Η Βουλγαρία αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για εύρεση εργασίας και διαθέτει καλές συνθήκες διαβίωσης, ικανές να προτρέψουν όσους αναζητούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο, να την επιλέξουν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτ. Βαλκανίων και η Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τους ομολόγους του από Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία στη Νέα Υόρκη με θέμα την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτ. Βαλκανίων και την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Οικονομικές απώλειες από την μερική ένταξη στον Χώρο Σένγκεν

Τα αποτελέσματα της πλήρους ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στον Χώρο Σένγκεν δεν είναι εφάπαξ, αλλά θα ενταθούν με βαθύτερη οικονομική ολοκλήρωση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.