ΓΔ: 895.19 -0.25% Τζίρος: 50.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτ. Βαλκανίων και η Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τους ομολόγους του από Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία στη Νέα Υόρκη με θέμα την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτ. Βαλκανίων και την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε στη συνάντηση με τους ομολόγους του από Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία στη Νέα Υόρκη με θέμα την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας.

«Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα, εδώ, στα γραφεία της ελληνικής Αντιπροσωπείας να φιλοξενήσω τους Υπουργούς Εξωτερικών των τριών βαλκανικών χωρών που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας» δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως: «Στο πλαίσιο της συνάντησής μας μιλήσαμε για την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, για την κοινή μας αντίληψη ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να έχουν μια ευρωπαϊκή προοπτική και τα ειδικά θέματα που δημιουργεί η διεύρυνση όσον αφορά τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Νομίζω ότι είναι ένα καλό βήμα να μπορούν οι Υπουργοί Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών να μιλάνε μεταξύ τους και να καταλήγουμε σε κοινές θέσεις που αφορούν το κοινό συμφέρον και την κοινή ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι κάτι το οποίο η Ελλάδα θα συνεχίσει και θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα, μετά από δέκα χρόνια κρίσης, βγαίνει ξανά από την απομόνωση που η κρίση την οδήγησε. Με αυτοπεποίθηση, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη, στον κόσμο» .

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου θα έχει συνάντηση τόσο με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μας, όσο και με τον πρόεδρο του γερμανικού Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελληνική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται στα Βαλκάνια

Τα Βαλκάνια αποτελούν μια σημαντική αγορά για την Ελλάδα που η οικονομική της διείσδυση σε αυτές τις αγορές έχει παράδοση ετών με τις ελληνικές επιχειρήσεις να συνεχίζουν να επενδύουν σταθερά στις χώρες αυτές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Εξωτερικών: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο επεισόδιο στον Έβρο

Η Ελληνίδα επιτετραμμένη στην Άγκυρα απάντησε στο έκτακτο τουρκικό διάβημα απορρίπτοντας όλους τους τουρκικούς ισχυρισμούς και υπενθύμισε στην Τουρκία την υποχρέωση της να μην επιτρέπει τη δράση των διακινητών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία έχει πάρει διαζύγιο με την νομιμότητα

Ο υπ. Εξωτερικών τονίζει πως η Τουρκία συνεχίζει και συμπεριφέρεται με κανόνες του 19ου αιώνα απειλώντας την Ελλάδα με πόλεμο. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές της Οθωμανικής Αυτοκράτοριας συμπλήρωσε.