ΓΔ: 2494.25 0.27% Τζίρος: 132.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:23:37
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
Ο Μάρκο Ρούμπιο μιλά σε συνέντευξη τύπου με αμερικανικές σημαίες στο φόντο.

Ρούμπιο: Στηρίζουμε τον γενναίο λαό του Ιράν που διαδηλώνει

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, εξέφρασε στήριξη στους διαδηλωτές του Ιράν, όπου επί 14 μέρες συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και το διαδίκτυο παραμένει κομμένο.

Τη στήριξη των ΗΠΑ προς τον λαό του Ιράν εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα για 14η ημέρα.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένει διακοπεί από την Πέμπτη, ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε πολλές πόλεις, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορούν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον γενναίο λαό του Ιράν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρούμπιο σε ανάρτησή του στο Χ.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε εκ νέου τις ιρανικές αρχές, δηλώνοντας: «Καλό θα ήταν να μην αρχίσετε να πυροβολείτε γιατί θα αρχίσουμε να πυροβολούμε κι εμείς».

Ο κ. Τραμπ πρόσθεσε πως «αν αρχίσουν να σκοτώνουν ανθρώπους όπως έκαναν στο παρελθόν, τότε θα παρέμβουμε», διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν συνεπάγεται αποστολή χερσαίων στρατευμάτων, αλλά «θα τους χτυπήσουμε πολύ, πολύ δυνατά, εκεί που πονάει».

Οι διαδηλώσεις στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις συνεχίστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής, με χιλιάδες κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους, παρά τα προβλήματα στην πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλων πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιορδανία: Αναχαίτιση 8 πυραύλων του Ιράν, κανένα θύμα ή ζημιές

Η Ιορδανία αναχαίτισε 8 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές. Ο στρατός παραμένει σε ύψιστη ετοιμότητα ενώ ήχησαν σειρήνες αεροπορικού συναγερμού στη χώρα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Τεχεράνη καταγγέλλει πλήγμα ΗΠΑ κοντά στον πυρηνικό Μπουσέρ

Αμερικανικό βλήμα έπληξε την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Μπουσέρ στο Ιράν, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτη. Πλήγματα σημειώθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες της επαρχίας, περιλαμβανομένης της πυρηνικής εγκατάστασης.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν αποχαιρετά σήμερα τον αγιατολάχ Χαμενεΐ με την τελευταία τελετή

Σήμερα το Ιράν κηδεύει τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ανώτατο ηγέτη της χώρας επί 37 χρόνια, ο οποίος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό. Η ταφή του γίνεται στη Μασχάντ, με τιμές και πλήθος επικήδειων τελετών, χωρίς ωστόσο τον γιο του παρόντα.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: «Κατάφωρο έγκλημα πολέμου» οι αμερικανικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους

Το Ιράν καταγγέλλει ως «κατάφωρο έγκλημα πολέμου» τις αμερικανικές επιθέσεις σε σιδηροδρομικές γέφυρες και παραθαλάσσιες περιοχές, καταδικάζοντας επίσημα τις ενέργειες αυτές που επηρέασαν και την ιερή πόλη Μασχάντ.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις στη Μανάμα μετά τις ιρανικές επιθέσεις και αντιαεροπορικό συναγερμό

Στη Μανάμα του Μπαχρέιν ακούστηκαν εκρήξεις μετά από ιρανικές επιθέσεις, με τις σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού να ηχούν για τρίτη φορά. Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο.