ΓΔ: 2209.39 -0.07% Τζίρος: 115.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:14:42
Τζερόμ Πάουελ ομιλία
Ο Τζερόμ Πάουελ μιλά στη συνέντευξη Τύπου της Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική.

Κριστίν Λαγκάρντ και 8 τραπεζίτες στηρίζουν τον πρόεδρο της FED Πάουελ

Η Κριστίν Λαγκάρντ και άλλοι οκτώ κεντρικοί τραπεζίτες δήλωσαν τη στήριξή τους προς τον πρόεδρο της FED, Τζερόμ Πάουελ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών για τη σταθερότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Στήριξη στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, εξέφρασαν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, και άλλοι κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Η παρέμβαση αυτή έρχεται μετά την έναρξη ποινικής διαδικασίας εις βάρος του κ. Powell. Στη σχετική δήλωση υπογραμμίζεται η σημασία της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών για τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Όπως σημειώνεται: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Σύστημα και στον πρόεδρό του Jerome H. Powell. Η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της σταθερότητας των τιμών, της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής σταθερότητας προς το συμφέρον των πολιτών που εξυπηρετούμε. Είναι επομένως ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί αυτή η ανεξαρτησία, με πλήρη σεβασμό στο κράτος δικαίου και τη δημοκρατική λογοδοσία. Ο πρόεδρος Powell έχει υπηρετήσει με ακεραιότητα, εστιάζοντας στην αποστολή του και με αταλάντευτη δέσμευση στο δημόσιο συμφέρον. Για εμάς, είναι ένας σεβαστός συνάδελφος που χαίρει της υψηλότερης εκτίμησης από όλους όσους έχουν συνεργαστεί μαζί του.»

Τη δήλωση συνυπογράφουν, εκτός από την Κριστίν Λαγκάρντ, οι Andrew Bailey (Τράπεζα της Αγγλίας), Erik Thedéen (Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας), Christian Kettel Thomsen (Κεντρική Τράπεζα της Δανίας), Martin Schlegel (Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας), Michele Bullock (Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας), Tiff Macklem (Κεντρική Τράπεζα του Καναδά), Chang Yong Rhee (Κεντρική Τράπεζα της Κορέας), Gabriel Galípolo (Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας), καθώς και οι François Villeroy de Galhau (Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών - BIS) και Pablo Hernández de Cos (Γενικός διευθυντής της BIS).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κριστίν Λαγκάρντ ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Η Γαλλία δεν χρειάζεται ΔΝΤ, αλλά απειλείται με πολιτική αστάθεια

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η Γαλλία δεν βρίσκεται σε συνθήκες που να απαιτούν παρέμβαση ΔΝΤ, εκφράζοντας ανησυχία για τον κίνδυνο ανατροπής της κυβέρνησης.
Τζερόμ Πάουελ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλίας κεντρ. τραπεζίτης στηρίζει τον πρόεδρο της FED ως «υπόδειγμα ακεραιότητας»

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας εξέφρασε την πλήρη στήριξή του προς τον επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ, τονίζοντας την ακεραιότητά του, μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ και Τζερόμ Πάουελ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεπουμπλικάνοι απειλούν μπλοκάρισμα υποψηφίων Fed αν διωχθεί ο Πάουελ

Η Λίζα Μαρκόφσκι δήλωσε ότι στηρίζει το σχέδιο του Τομ Τίλις να μπλοκάρει υποψηφίους του Τραμπ για τη Fed, μετά την απειλή δίωξης κατά του Πάουελ. Τόνισε πως η ανεξαρτησία της Fed είναι κρίσιμη για τη σταθερότητα της οικονομίας.