ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σφύρα δικαστηρίου

Αθωώθηκε η Φεράνι – Δεν κρίθηκε απάτη με επιβαρυντικές συνθήκες

Η Κιάρα Φεράνι αθωώθηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου, καθώς κρίθηκε πως δεν διαπράχθηκε απάτη με επιβαρυντικές συνθήκες. Η υπόθεση έκλεισε μετά και την ανάκληση της μήνυσης από την ένωση Codacons το 2023.

Η γνωστή ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι αθωώθηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου, σύμφωνα με σημερινή απόφαση. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται απάτη με επιβαρυντικές συνθήκες σε βάρος καταναλωτών που αγοράζουν προϊόντα μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, η ιταλική ένωση καταναλωτών Codacons είχε αποσύρει πριν έναν χρόνο τη μήνυση που είχε καταθέσει, μετά την απόφαση της Φεράνι να καταβάλει αποζημιώσεις άνω των τριών εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, βάσει πρόσφατης μεταρρύθμισης της ιταλικής δικαιοσύνης, για το αδίκημα της απάτης χωρίς επιβαρυντικά στοιχεία δεν προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη.

Οι εισαγγελείς του Μιλάνου είχαν ζητήσει την καταδίκη της ινφλουένσερ σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκισης, χωρίς ελαφρυντικά. Η ίδια σχολίασε πως «επιτέλους, τελείωσε ένας εφιάλτης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Η αποδοχή μας αυξάνεται από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε από το Μπάρι ότι η κυβέρνησή της σημειώνει ρεκόρ διάρκειας μεταπολεμικά, τονίζοντας τη σημασία της σταθερότητας και την αυξημένη αποδοχή της από τον κόσμο σε σχέση με όταν ανέλαβε.
Σέρτζιο Ματαρέλα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ματαρέλα: Λύπη για την επιστροφή της ισχύος στη διεθνή σκηνή

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα εξέφρασε ανησυχία για την επιστροφή της πολιτικής ισχύος στη διεθνή σκηνή, τονίζοντας την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, σε ομιλία του στο φόρουμ TEHA στη Λίμνη Κόμο.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Άνδρας στην Ιταλία σκότωσε την πρώην του πετώντας την από γέφυρα

Σοκ στην Ιταλία: 36χρονος δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του ρίχνοντάς την από οδογέφυρα στην Τοσκάνη και αυτοκτόνησε. Η γυναίκα είχε απαγάγει και έκλεισε στο πορτ μπαγκάζ πριν το έγκλημα. Άλλη μια τραγική γυναικοκτονία συγκλονίζει τη χώρα.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρευνα κατά του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος "Εθνικό Μέλλον"

Η στρατιωτική εισαγγελία της Ρώμης ερευνά αν μέλη των ενόπλων δυνάμεων έχουν θέσεις στο ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέλλον του Βανάτσι, μετά από σχετικές καταγγελίες και δημοσιεύματα για παραβίαση νόμων περί πολιτικής δράσης στρατιωτικών.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Οκτώβριο δικάζεται Ουκρανός για δολιοφθορά στον North Stream

Ουκρανός πρώην αξιωματικός θα δικαστεί από τις 14 Οκτωβρίου στο Αμβούργο για τη δολιοφθορά στον αγωγό North Stream το 2022, ενώ άλλος ύποπτος κρατείται στην Κροατία και αναμένει πιθανή έκδοση στη Γερμανία.
Φόρτωση εμπορευματοκιβωτίου αεροπλάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Φόρος στα μικροδέματα μειώνει τις εισαγωγές στο αεροδρόμιο Λιέγης

Η επιβολή ειδικού φόρου από την ΕΕ μείωσε τις εισαγωγές μικροδεμάτων στη Λιέγη κατά 53% τον Ιούλιο, αυξάνοντας όμως τη μέση αξία τους. Οι αρχές σημειώνουν λιγότερα φθηνά δεμάτια και καλύτερη καταπολέμηση παραποιημένων προϊόντων.