ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:25:40
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Αντίθετη στη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις, λέει ο ΥΠΕΞ

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών τόνισε στον Ιρανό ομόλογό του ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στη χρήση ή απειλή βίας στις διεθνείς σχέσεις και είναι έτοιμο να συμβάλει εποικοδομητικά στην εξεύρεση λύσης για το Ιράν.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στη χρήση ή στην απειλή βίας στις διεθνείς σχέσεις. Η συνδιάλεξη πραγματοποιήθηκε με φόντο τις διαδηλώσεις που σημειώνονται στο Ιράν και τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Ουάνγκ Γι τόνισε ότι η Κίνα «είναι αντίθετη οι χώρες να επιβάλλουν τη βούλησή τους σε άλλες χώρες» και επανέλαβε την πρόθεση του Πεκίνου να διαδραματίσει «εποικοδομητικό ρόλο» για την εξεύρεση λύσης στην κρίση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορτηγό ανθρωπιστικής βοήθειας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια σε 4 χώρες της Μέσης Ανατολής

Η Κίνα ανακοίνωσε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Ιράν, Λίβανο, Ιορδανία και Ιράκ, που επλήγησαν από κρίση μετά τα πλήγματα Ισραήλ-ΗΠΑ κατά του Ιράν, καταδικάζοντας τις ενέργειες αυτές και υπογραμμίζοντας τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός αξιωματούχος: Ο έλεγχος πετρελαίων και όχι τα πυρηνικά η αιτία πολέμου

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Εσμαΐλ Μπαγκάεϊ διαψεύδει ότι το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα, τονίζοντας πως το πρόγραμμα είναι ειρηνικό και καταγγέλοντας τις ΗΠΑ για παραπληροφόρηση και στρατιωτικές επιβουλές στην περιοχή.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανικό σούπερ τάνκερ διέπλευσε το Χορμούζ με προορισμό την Κίνα

Ένα ακόμη τάνκερ με 2 εκατ. βαρέλια ιρανικού πετρελαίου πέρασε το Στενό του Χορμούζ με προορισμό την Ασία, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον πέντε τα πλοία από το Φεβρουάριο. Το Ιράν συνεχίζει τις εξαγωγές παρά τις διεθνείς κυρώσεις.
Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επαφές με χώρες για κατάπαυση πυρός ανέφερε ο Γαριμπαμπαντί

Ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών, Καζέμ Γαριμπαμπαντί, δήλωσε ότι χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Γαλλία πρότειναν κατάπαυση πυρός, με το Ιράν να απαιτεί να μην υπάρξουν νέες επιθέσεις ως προϋπόθεση.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα: Εσωτερικό θέμα του Ιράν η διαδοχή Χαμενεΐ, αντιδράσεις σε Ιράκ

Η Κίνα χαρακτήρισε την επιλογή του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ ως νέο ανώτατο ηγέτη του Ιράν εσωτερική υπόθεση της χώρας, καλώντας παράλληλα σε άμεση διακοπή στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιστροφή στον διάλογο.