ΓΔ: 2666.6 -0.02% Τζίρος: 47.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:12:36
Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
Κατεστραμμένη πολυκατοικία στο Κίεβο μετά από ρωσικό βομβαρδισμό, με παιδική τσουλήθρα στο προσκήνιο.

Επιθέσεις της Ρωσίας σε Κίεβο και άλλες πόλεις λένε αξιωματούχοι

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες περιοχές, προκαλώντας ζημιές σε πολυκατοικίες, εκπαιδευτικό ίδρυμα και εμπορικό χώρο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και μαρτυρίες πολιτών.

Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επιδρομές με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην ουκρανική πρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με ανακοινώσεις τοπικών αξιωματούχων. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για ζημιές σε πολυκατοικίες και διάφορα κτίρια.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσαν πως άκουσαν εκρήξεις και ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με χρήση πυραύλων και drones.

Ο Τιμούρ Τκατσένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Κιέβου, γνωστοποίησε μέσω Telegram πως επλήγησαν πολυκατοικίες, ένα κτίριο εκπαιδευτικού θεσμού και εμπορική εγκατάσταση σε συνοικίες ανατολικά του Δνείπερου ποταμού.

Ο δήμαρχος Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε ότι έχουν κινητοποιηθεί ομάδες πρώτων βοηθειών σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Παράλληλα, ο Ιχόρ Τερέχοφ, δήμαρχος του Χαρκόβου, αναφέρθηκε σε «μαζική» επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με πυραύλους και drones. Ο περιφερειάρχης Ντνιπροπετρόφσκ, Ολεξάντρ Γκάνζα, καθώς και ο περιφερειάρχης Ζαπορίζια, Ιβάν Φεντόροφ, επιβεβαίωσαν ρωσικά πλήγματα και σημείωσαν ότι ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί σε ρωσικό διυλιστήριο, απώλειες και στα σύνορα με Ουκρανία

Ουκρανικά drones σκότωσαν δύο άτομα και προκάλεσαν πυρκαγιά σε διυλιστήριο στην περιφέρεια Κρασναντάρ, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Τα συντρίμμια έπεσαν κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ ζημιές υπέστησαν δέκα σπίτια.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ρωσοαυστραλού για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για απόπειρα παροχής πληροφοριών στη Ρωσία σχετικά με στρατιωτικές κινήσεις της Ουκρανίας βρίσκεται 27χρονος Ρωσοαυστραλός, που εκπαιδεύτηκε στη Ρωσία και υπηρέτησε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα στόχος με 620 ουκρανικά drones μέσα στη νύχτα

Ο δήμαρχος Μόσχας ανακοίνωσε πως 620 drones εξαπολύθηκαν στην περιφέρεια από Ουκρανία, με 180 να καταρρίπτονται. Ο κυβερνήτης ανέφερε τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα 10χρονο κορίτσι, και φωτιά σε αποθήκη της Wildberries.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επιθέσεις Ουκρανίας σε ρωσικό διυλιστήριο, πλήγματα Μόσχας σε Ουκρανία

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν επίθεση στο διυλιστήριο Orsk της Ρωσίας, το οποίο έχει ετήσια δυναμικότητα 6 εκατ. τόνων. Αναφέρθηκε πυρκαγιά και ελέγχονται οι ζημιές. Το διυλιστήριο παράγει διάφορα πετρελαιοειδή προϊόντα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγματα σε δύο ρωσικά διυλιστήρια, πυρκαγιά στη Γιαροσλάβλ

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο ρωσικά διυλιστήρια, στη Μπασκορτοστάν και την περιφέρεια Γιαροσλάβλ, χιλιάδες χιλιόμετρα από το μέτωπο. Ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιχειρούν κατάσβεση.