Φώτο: Shutterstock

Σε καθεστώς χρεοκοπίας η μεγαλύτερη αεροπορική της Ν. Αμερικής

Η χιλιανή Latam Airlines έχει ήδη προχωρήσει σε απολύσεις 1.850 εργαζομένων, με τα χρέη της να ξεπερνούν τα 7 δισ. δολάρια.

Η πανδημία του κορονοϊού που έχει κρατήσει τα αεροπλάνα καθηλωμένα στο έδαφος προκάλεσε σημαντικό πλήγμα στην μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Νοτίου Αμερικής, καθώς η χιλιανή Latam Airlines κατέθεσε αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να υπάρξει ένα σχέδιο για να αποπληρώσει τους πιστωτές της και να ανακάμψει. Στους μετόχους της Latam είναι η Delta Airlines και η Qatar Airways, με την εταιρεία να συνεχίζει να εκτελεί δρομολόγια με περιορισμένο πρόγραμμα και έχει δεσμεύσεις για χρηματοδότηση χρεοκοπίας ύψους έως 900 εκατ. δολαρίων και διαθέτει ρευστότητα 1,3 δισ. δολαρίων. Το χρέος της εταιρείας που εξυπηρετεί περισσότερους από 70 εκατ. επιβάτες ετησίως ξεπερνάει τα 7 δισ. δολάρια, ενώ είχε παραγγείλει περισσότερα από 26 αεροσκάφη σε Airbus και Boeing.

Ήδη η εταιρεία με προσωπικό 40.000 ατόμων παγκοσμίως, έχει απολύσει περισσότερους από 1.850 εργαζόμενους σε Χιλή, Κολομβία, Εκουαδόρ και Περού, αφού έχει περιορίσει κατά 95% τις πτήσεις της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η American Airlines κόβει 19.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο

Η αεροπορική εταιρεία, με προσωπικό που ξεπερνά τις 140.000, δεν επιτρέπεται να προβεί σε μείωση έως τις 30 Σεπτεμβρίου, υπό τους όρους της κρατικής βοήθειας που έλαβαν οι αεροπορικές των ΗΠΑ, ύψους 25 δισ. δολαρίων.