ΓΔ: 2645.89 -1.50% Τζίρος: 167.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:38:38
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας

Γενεύη: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - ΗΠΑ - Ρωσίας στις 17-18/2

Οι νέες διαπραγματεύσεις Κιέβου-Μόσχας για την Ουκρανία θα διεξαχθούν 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, με τριμερή συμμετοχή Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας. Επικεφαλής της ρωσικής αποστολής ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα για τη διπλωματική επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη στη Γενεύη, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων (...) θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, επίσης υπό το τριμερές σχήμα Ρωσία-Ηνωμένες Πολιτείες-Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Της ρωσικής αποστολής θα ηγείται ο διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ο οποίος έχει συμμετάσχει ενεργά στους προηγούμενους γύρους συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία ανεβάζουν τη βενζίνη στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η αύξηση στη βενζίνη δεν οφείλεται στις ενέργειές του κατά του Ιράν, αλλά στα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια και σε πολιτικές Δημοκρατικών πολιτειών, προκαλώντας αντιδράσεις ενόψει των εκλογών.
Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

NYT: Πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία και το πετρέλαιο

Κατά τους New York Times, οι διαπραγματεύσεις Τραμπ-Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία διευρύνονται με μια πετρελαϊκή συμφωνία δισεκατομμυρίων, η οποία συνδέεται με στελέχη της Μέσης Ανατολής και απαιτεί έγκριση ΗΠΑ και Κρεμλίνου.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υπέρ συνόδου Ρωσίας-Κίνας-ΗΠΑ, κατά παύσης πληγμάτων στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως είναι έτοιμος για τριμερή συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ, αρκεί να οριστεί πρώτα η ατζέντα. Το Κρεμλίνο τη βλέπει πιθανή στο Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, ενώ αρνείται διακοπή επιθέσεων στην Ουκρανία.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Λυπηρό που οι ΗΠΑ συνδέουν οικονομία με τη λήξη του πολέμου

Το Κρεμλίνο δηλώνει πως Ρωσία και ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνεργαστούν οικονομικά, αλλά θεωρεί λυπηρό ότι η Ουάσιγκτον συνδέει τέτοια έργα με την ουκρανική κρίση. Ο διάλογος πάντως ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχίζεται.
Κιρίλ Ντμίτριεφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για Ουκρανία και ενέργεια μετά τον πόλεμο

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένος του Πούτιν, είχε «εποικοδομητικές» συνομιλίες στην Ουάσιγκτον με Αμερικανούς για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και τη μελλοντική ενεργειακή συνεργασία, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Ευρώπη σαμποτάρει τα ειρηνευτικά σχέδια στην Ουκρανία, λέει ο Λαβρόφ

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε την Ευρώπη ότι μπλοκάρει τα ειρηνευτικά σχέδια για Ουκρανία, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ κρατούν διαφορετική στάση. Επανέλαβε ότι η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία «ανεξαρτήτως συνθηκών».