Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, εξαντλήθηκαν τα δωρεάν προφυλακτικά που είχαν διανεμηθεί στους αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό στην Κορτίνα, μόλις μία εβδομάδα μετά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Χιλιάδες προφυλακτικά με το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν διατεθεί δωρεάν στους συμμετέχοντες, όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα αποθέματα εξαντλήθηκαν πλήρως. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα υπάρξει νέα διανομή τις επόμενες ημέρες.
Περίπου 2.900 αθλητές συμμετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διαρκέσουν έως τις 22 Φεβρουαρίου. Οι περισσότεροι από όσους αγωνίζονται σε ορεινά αγωνίσματα φιλοξενούνται στην Κορτίνα, ενώ ένα δεύτερο Ολυμπιακό Χωριό λειτουργεί στο Μιλάνο για τα αγωνίσματα πατινάζ.
Η διανομή προφυλακτικών στους αθλητές αποτελεί πλέον καθιερωμένη πρακτική τόσο στους Θερινούς όσο και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρωτοβουλία αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1988, κατά τη διάρκεια των Αγώνων της Σεούλ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 300.000 προφυλακτικά είχαν διανεμηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Όπως ανέφερε στην La Stampa ένας αθλητής που δεν θέλησε να κατονομαστεί, «Οι προμήθειες τελείωσαν σε μόλις τρεις ημέρες. Μας υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν κι άλλες. Αλλά ποιος ξέρει πότε;»