ΓΔ: 2666.05 0.14% Τζίρος: 443.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:57:38
Μασκότ Χειμερινοί Ολυμπιακοί
Οι μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Μιλάνο Κορτίνα 2026 σε δημόσια εκδήλωση.

Ιταλία: Τέλος τα δωρεάν προφυλακτικά στο Ολυμπιακό Χωριό, μόλις σε μία εβδομάδα

Τα δωρεάν προφυλακτικά στο Ολυμπιακό Χωριό της Κορτίνα εξαντλήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη La Stampa. Διατέθηκαν χιλιάδες, αλλά δεν είναι γνωστό αν θα δοθούν κι άλλα στους αθλητές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, εξαντλήθηκαν τα δωρεάν προφυλακτικά που είχαν διανεμηθεί στους αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό στην Κορτίνα, μόλις μία εβδομάδα μετά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Χιλιάδες προφυλακτικά με το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν διατεθεί δωρεάν στους συμμετέχοντες, όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα αποθέματα εξαντλήθηκαν πλήρως. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα υπάρξει νέα διανομή τις επόμενες ημέρες.

Περίπου 2.900 αθλητές συμμετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διαρκέσουν έως τις 22 Φεβρουαρίου. Οι περισσότεροι από όσους αγωνίζονται σε ορεινά αγωνίσματα φιλοξενούνται στην Κορτίνα, ενώ ένα δεύτερο Ολυμπιακό Χωριό λειτουργεί στο Μιλάνο για τα αγωνίσματα πατινάζ.

Η διανομή προφυλακτικών στους αθλητές αποτελεί πλέον καθιερωμένη πρακτική τόσο στους Θερινούς όσο και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρωτοβουλία αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1988, κατά τη διάρκεια των Αγώνων της Σεούλ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 300.000 προφυλακτικά είχαν διανεμηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Όπως ανέφερε στην La Stampa ένας αθλητής που δεν θέλησε να κατονομαστεί, «Οι προμήθειες τελείωσαν σε μόλις τρεις ημέρες. Μας υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν κι άλλες. Αλλά ποιος ξέρει πότε;»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ταγιάνι: Αμετάβλητες οι σχέσεις Ιταλίας-ΗΠΑ μετά τις αμερικανικές εκλογές

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Ταγιάνι δήλωσε ότι οι σχέσεις Ιταλίας-ΗΠΑ παραμένουν σταθερές ανεξαρτήτως εκλογών, τονίζοντας τη σημασία της συμμαχίας, παρά τις επιμέρους διαφωνίες, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξαν ποτέ «τραμπιστές».
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία αναφέρει λίγες υβριδικές επιθέσεις σε εμπορικές επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση Μελόνι ανακοίνωσε ότι μικρός αριθμός υβριδικών επιθέσεων σημειώθηκε σε πέντε σούπερ μάρκετ και δύο καταστήματα σε Βένετο και Σικελία, με αποτέλεσμα αύξηση της θερμοκρασίας στα ψυγεία. Ενισχύονται τα μέτρα παρακολούθησης.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γερμανία και Ιταλία

Την Τρίτη στη Βουλή αναμένεται η κύρωση δύο αμυντικών συμφωνιών με Γερμανία και Ιταλία, για συνεργασία στην ακαδημαϊκή έρευνα και την εκπαίδευση πιλότων. Οι συμφωνίες υπογράφηκαν το 2023 και το 2025 αντίστοιχα.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μαζική συμμετοχή φοιτητών στις κινητοποιήσεις, λίγα επεισόδια

Χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαζικά σε πάνω από 50 ιταλικές πόλεις, συμμετέχοντας στη γενική απεργία που προκήρυξε η Usb. Στο Τορίνο και τη Μπολόνια σημειώθηκαν μικροεντάσεις, χωρίς τραυματισμούς ή βανδαλισμούς.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Προσωποποιημένες πινακίδες αυτοκινήτων με κόστος 600 ευρώ

Από τα τέλη Απριλίου 2027, οι Ιταλοί θα μπορούν να επιλέγουν εξατομικευμένες πινακίδες για τα οχήματά τους, με κόστος 600 ευρώ για αυτοκίνητα και 360 ευρώ για μοτοσικλέτες. Απαγορεύονται προσβλητικές ή ασαφείς συνθέσεις.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Δεν μετανιώνω για τη σχέση μου με Τραμπ, υπερασπίστηκα το εθνικό συμφέρον

Η Τζόρτζια Μελόνι υπερασπίστηκε τη στάση της απέναντι στον Τραμπ, σημειώνοντας πως εξυπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα και συνέβαλε στον ευρωατλαντικό διάλογο. Τόνισε επίσης τη βελτίωση της ιταλικής οικονομίας σύμφωνα με αξιολογήσεις.