Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Ρεζά Παχλαβί, εξόριστο γιο του τέως σάχη του Ιράν και εξέχουσα μορφή της ιρανικής αντιπολίτευσης, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Ζελένσκι στην πλατφόρμα Χ, οι δύο άνδρες συζήτησαν για «τη σπουδαιότητα της ενίσχυσης των κυρώσεων σε βάρος του ιρανικού καθεστώτος και οποιωνδήποτε άλλων δικτατορικών καθεστώτων». Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι «η Ουκρανία στηρίζει τον λαό του Ιράν ο οποίος αγωνίζεται για το μέλλον του».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, Ζελένσκι και Παχλαβί καταδίκασαν τη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, αναφερόμενοι ειδικότερα στην προμήθεια ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως σημείωσε ο Ζελένσκι, «τέτοιου είδους συνεργασία αποτελεί πραγματική απειλή όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή», υπογραμμίζοντας την ανάγκη διεθνούς αντίδρασης απέναντι στις αυξανόμενες προκλήσεις ασφάλειας.