ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
Η επίσημη σημαία των Ηνωμένων Εθνών κυματίζει μπροστά από φωτεινό ουρανό.

ΟΗΕ: Ζητείται έρευνα κατά της εισαγγελέα Γουατεμάλας για παράνομες υιοθεσίες

ΟΗΕ ζητά έρευνα για τη γενική εισαγγελέα Γουατεμάλας Μαρία Κονσουέλο Πόρας, που φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομες υιοθεσίες αυτοχθόνων παιδιών τη δεκαετία του '80, όταν ήταν διευθύντρια σε εστία ανηλίκων.

Οι ειδικοί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κάλεσαν τη Δευτέρα να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της γενικής εισαγγελέα της Γουατεμάλας, Μαρία Κονσουέλο Πόρας, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων υιοθεσιών αυτόχθονων παιδιών στο εξωτερικό τη δεκαετία του 1980.

Το αίτημα για τη διερεύνηση διατυπώθηκε καθώς η κ. Πόρας, της οποίας η θητεία στην ηγεσία της εισαγγελίας ολοκληρώνεται τον Μάιο, δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γουατεμάλας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΟΗΕ, υπάρχουν πληροφορίες που αφορούν «τουλάχιστον 80 αυτόχθονα παιδιά που υιοθετήθηκαν παράνομα στο εξωτερικό» αφού διέμειναν σε εστία για ανήλικα, όπου η κ. Πόρας κατείχε τη θέση της διευθύντριας το 1982.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες σε Χριστοδουλίδη: Σύμφωνη γνώμη για διευρυμένη συνάντηση

Στο πλαίσιο της διάσκεψης στο Μπακού, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και συζήτησαν ξανά σε συνέχεια αυτών που συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός πρέσβης: 180 παιδιά νεκρά, ο Τραμπ παραβιάζει μη παρέμβαση

Ο Ιρανός εκπρόσωπος στον ΟΗΕ, Αμίρ Σάιντ Ιραβανί, κατηγόρησε ΗΠΑ και Ισραήλ για παράνομο πόλεμο κατά του Ιράν, καταγγέλλοντας συνεχείς επιθέσεις κατά αμάχων και υποδομών, τις οποίες χαρακτήρισε εγκλήματα πολέμου.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Παράνομες επιθέσεις στη Μ. Ανατολή φέρνουν πόνο στους αμάχους

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι οι παράνομες επιθέσεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν πόνο στους αμάχους και απειλούν την παγκόσμια οικονομία. Τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν οι μάχες και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΠΟΥ ξαναρχίζει τη λειτουργία του στο βασικό του κέντρο στο Ντουμπάι

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την επανέναρξη των επιχειρήσεών του στο κέντρο επιμελητείας του στο Ντουμπάι, μετά από σύντομη αναστολή λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας τον κίνδυνο για ελλείψεις στην υγειονομική αλυσίδα εφοδιασμού.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Έκκληση ύπατου αρμοστή για ψυχραιμία και ευκαιρία στην ειρήνη

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κάλεσε τις πλευρές στη Μέση Ανατολή να διατηρήσουν ψυχραιμία για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων και να δοθεί ευκαιρία στην ειρήνη, ζητώντας επίσης διαφάνεια στις έρευνες των επιθέσεων.