ΓΔ: 899.42 0.53% Τζίρος: 88.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Απολύει το 30% των εργαζομένων της η Easyjet

Η εταιρεία θα ξεκινήσει τις συζητήσεις με το προσωπικό για την μείωση 4.500 θέσεων εργασίας ακολουθώντας το παράδειγμα των ανταγωνιστών της. Πολλοί από τους εργαζόμενους από τον Μάρτιο πληρώνονταν με το 80% των αποδοχών τους.

Την μείωση του προσωπικού της κατά 30% σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η βρετανική αεροπορική εταιρεία low cost easyJet που σχεδιάζει να συρρικνώσει τον στόλο της ώστε να προσαρμοσθεί στην μικρότερη αγορά που αναμένει ότι θα προκύψει μετά την κατάρρευση των αεροπορικών ταξιδιών εξαιτίας του κορονοϊού.

Η easyJet ανακοίνωσε πως τις ερχόμενες ημέρες θα αρχίσει διαδικασία διαβούλευσης με το προσωπικό της. Η μείωση αφορά 4.500 θέσεις εργασίας. Η εταιρεία ακολουθεί έτσι το παράδειγμα των ανταγωνιστριών της British Airways, Ryanair και Virgin Atlantic, οι οποίες ανακοίνωσαν πρόσφατα κατάργηση θέσεων εργασίας. Η βρετανική low cost αεροπορική εταιρεία από τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει πως θα θέσει σε διαθεσιμότητα για τους επόμενους 2 μήνες τους 4.000 εργαζομένους της όπου θα πληρώνονται με το 80% των αποδοχών τους.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως ο Κύπριος επιχειρηματίας και ιδρυτής της easyJet, Στέλιος Χατζηϊωάννου είναι διατεθειμένος να προσφέρει αμοιβή 5 εκατ. λίρες Αγγλίας, από την προσωπική του περιουσία, σε όποιον του παράσχει πληροφορίες αναφορικά με τη συμφωνία της αεροπορικής εταιρείας easyJet με την Airbus για την προμήθεια 107 αεροσκαφών, σε μια προσπάθεια που καταβάλλει για να ακυρωθεί η συμφωνία για την παραγγελία των αεροσκαφών, ειδικά τώρα σε μια περίοδο που είναι ιδιαιτέρως δύσκολη για τις αεροπορικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ