ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
Το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, με σημαίες πολλών χωρών στην είσοδο.

Γενεύη: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ιράν - ΗΠΑ με μεσολάβηση Ομάν

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ στην Ελβετία, με τις αντιπροσωπείες να αποχωρούν από την πρεσβευτική κατοικία του Ομάν. Η αμερικανική αποστολή έφυγε πρώτη, ακολούθησαν οι Ιρανοί, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ στην Ελβετία, σύμφωνα με αναφορές ιρανικών μέσων ενημέρωσης, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στις διπλωματικές προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου παρατήρησαν τις οχηματοπομπές των αντιπροσώπων να αποχωρούν από την κατοικία του πρέσβη του Ομάν, της χώρας που έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στις συνομιλίες.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία αποχώρησε περίπου στις 14:45 ώρα Ελλάδας, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησαν και οι Ιρανοί εκπρόσωποι, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών είχαν σήμερα δεύτερη σειρά επαφών στη Γενεύη, με στόχο να μειωθεί ο κίνδυνος ενδεχόμενης αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης και να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω διπλωματικές πρωτοβουλίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία κλείνει την πρεσβεία στην Τεχεράνη, διατηρεί τη γραμμή ΗΠΑ-Ιράν

Η Ελβετία έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία της στην Τεχεράνη λόγω αυξημένων κινδύνων ασφαλείας από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Ο πρέσβης και το προσωπικό αποχώρησαν, ενώ συνεχίζεται η διαμεσολάβηση με ΗΠΑ και Ιράν.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία καλεί σε επιστροφή στη διπλωματία για τη Μέση Ανατολή

Η Ελβετία ζήτησε άμεση επιστροφή στη διπλωματία και προστασία αμάχων στη Μέση Ανατολή, καλώντας όλες τις πλευρές σε αποκλιμάκωση και σεβασμό του διεθνούς δικαίου, μετά τις έμμεσες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν στη Γενεύη.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Νέος γύρος συνομιλιών στη Γενεύη την ερχόμενη εβδομάδα

Η Ελβετία ανακοίνωσε την επανέναρξη διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν στη Γενεύη την ερχόμενη εβδομάδα, με την Ουάσινγκτον να ζητά περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Το Ομάν θα φιλοξενήσει τις συνομιλίες.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι Ιρανοί αντέχουν για να κερδίσουν την ελευθερία τους

Ο Τραμπ δήλωσε πως οι Ιρανοί είναι διατεθειμένοι να υποφέρουν για να ανατραπεί το καθεστώς στην Τεχεράνη, επισημαίνοντας ότι αρκετοί στηρίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά του ιρανικού καθεστώτος.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επιχείρηση αντιπερισπασμού της CIA στο Ιράν για τον αεροπόρο

Η CIA υλοποίησε επιχείρηση αντιπερισπασμού για να αποπροσανατολίσει τους Ιρανούς κατά τη διάρκεια ερευνών για τον εντοπισμό δύο αεροπόρων που αγνοούνταν, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλή φυλάκισης σε δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψει πηγή

Ενοχλημένος ο Τραμπ για διαρροή περί αγνοούμενου αεροπόρου στο Ιράν, απείλησε με φυλάκιση δημοσιογράφο που δεν αποκαλύπτει πηγή επικαλούμενος εθνική ασφάλεια, τονίζοντας ότι η διαρροή έθεσε σε κίνδυνο την επιχείρηση διάσωσης.