ΓΔ: 899.42 0.53% Τζίρος: 88.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Sir Στέλιος Χατζηιωάννου

Χατζηιωάννου: Η easyJet κάνει απολύσεις για να πληρώνει την Airbus

Ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της easyjet καλεί το προσωπικό της εταιρείας που χάνει την δουλειά του να αποκαλύψουν οτι ξέρουν για τα στελέχη της low cost αεροπορικής και την συμφωνία της με την Airbus.

Με αφορμή την απόφαση της easyJet για μείωση του προσωπικού της κατά 30%, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας προχώρησε σε ανακοίνωση που σημειώνει οτι η διοίκηση της εταιρείας επιλέγει να προχωρήσει στην μείωση του προσωπικού, ενώ συνεχίζει να πληρώνει την Airbus για την αγορά 107 επιπλέον αεροσκαφών.

Στην ανακοίνωση της η easyjet ανέφερε πως σχεδιάζει να συρρικνώσει τον στόλο της ώστε να προσαρμοσθεί στην μικρότερη αγορά που αναμένει ότι θα προκύψει μετά την κατάρρευση των αεροπορικών ταξιδιών εξαιτίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα 4.500 εργαζόμενοι της low cost αεροπορικής εταιρείας να μένουν άνεργοι. Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου για ακόμη μια φορά επανέλαβε την δέσμευση του πως θα προσφέρει αμοιβή έως και 5 εκ. λίρες Αγγλίας σε όποιον του δώσει αποδεικτικά στοιχεία για τις κρυφές συναλλαγές των στελεχών της easyjet με εκείνα της Airbus.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου:

Οι αχρείοι της easyJet εξακολουθούν εδώ και δύο μήνες να ψεύδονται, συνεχίζοντας να πληρώνουν την Airbus για την αγορά 107 επιπλέον αεροσκαφών. Σήμερα ενημερώνουν το 30% των εργαζομένων της easyJet ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Και αναρωτιέται κανείς: γιατί δεν σταματούν να πληρώνουν πρώτα την Airbus;

Εάν η αεροπορική εταιρεία πρέπει να συρρικνωθεί από άποψη ανθρώπινου δυναμικού κατά 30%, τότε θα πρέπει να μειωθεί αντίστοιχα και ο στόλος κατά 30% και όχι να αυξηθεί με την αγορά 107 επιπλέον αεροσκαφών. Γιατί, λοιπόν,επιμένουν τόσο πολύ οι αχρείοι ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν στην Airbus;

Από την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, οπότε και αποκαλύφθηκαν οι δεσμοί του με τον γνωστό από τα Panama Papers Ελβετό δικηγόρο Marc Bonnant,ένας από τους τρεις αχρείους, ο CFO της easyJet Andrew Findlay, παραιτήθηκε. Ο Findlay δεν θα πρέπει πλέον να υπογράφει επιταγές προς την Airbus. Δεν θα βρίσκεται, άλλωστε, στην εταιρεία ώστε να πληρώσει όλα αυτά τα επιπλέον αεροσκάφη.

Ζητώ από το 30% του προσωπικού της easyJet, αυτούς που χάνουν σήμερα τη δουλειά τους, να αποκαλύψουν ό,τι γνωρίζουν για τους αχρείους της easyJet. Προτίθεμαι να προσφέρω αμοιβή έως 5.000.000 λίρες Αγγλίας σε όποιον παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για τις συναλλαγές μεταξύ των αχρείων της easyJet – ιδιαίτερα του Findlay– και του Marc Bonnant.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Απολύει το 30% των εργαζομένων της η Easyjet

Η εταιρεία θα ξεκινήσει τις συζητήσεις με το προσωπικό για την μείωση 4.500 θέσεων εργασίας ακολουθώντας το παράδειγμα των ανταγωνιστών της. Πολλοί από τους εργαζόμενους από τον Μάρτιο πληρώνονταν με το 80% των αποδοχών τους.