ΓΔ: 2274.98 -0.63% Τζίρος: 330.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ιρανικοί πύραυλοι στρατός
Ιρανικοί πύραυλοι σε στρατιωτική επίδειξη δίπλα σε εθνικές σημαίες του Ιράν.

Ιράν: Ανακοίνωση για δοκιμές πυραύλων την Πέμπτη

Το Ιράν εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για προγραμματισμένες εκτοξεύσεις πυραύλων στο νότο την Πέμπτη, ενώ συνεχίζει ναυτικά γυμνάσια με Ρωσία και αυξάνεται η ένταση με τις ΗΠΑ που εξετάζουν τις επιλογές τους έναντι της Τεχεράνης.

Το Ιράν εξέδωσε σήμερα αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) που αφορά προγραμματισμένες εκτοξεύσεις πυραύλων σε περιοχές του νότιου τμήματος της χώρας, μεταξύ 05:30 και 15:30 (ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη. Η ενημέρωση προήλθε από την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τα ναυτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε το Ιράν τη Δευτέρα στο Στενό του Ορμούζ. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί κοινές ασκήσεις με τη Ρωσία για αύριο Πέμπτη στη Θάλασσα του Ομάν και στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό.

Η έκδοση της ΝΟΤΑΜ σημειώνεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν αναπτύξει σημαντική στρατιωτική δύναμη στην περιοχή γύρω από το Ιράν. Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει αν θα συνεχίσει τον διάλογο με την Τεχεράνη ή θα στραφεί σε άλλες επιλογές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν επικροτεί την εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

Το Ιράν καλωσορίζει τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός Ισραήλ-Λιβάνου, τονίζοντας ότι εντάσσεται στην εκεχειρία δύο εβδομάδων που υφίσταται με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο IRNA και δηλώσεις του ΥΠΕΞ της χώρας.
Κεντρικό πρόσωπο συνέδριου
ΔΙΕΘΝΗ

Κατς προς Ιράν: Ακόμα πιο επώδυνα πλήγματα αν απορρίψει την πρόταση

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΘΑ Ίσραελ Κατς προειδοποίησε πως, αν το Ιράν απορρίψει την αμερικανική πρόταση για εγκατάλειψη της τρομοκρατίας και των πυρηνικών, το Ισραήλ θα επιτεθεί σε νέους, πιο επώδυνους στόχους.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Χωρίς ορισμό νέου γύρου διαπραγματεύσεων

Αναβλήθηκε ο καθορισμός ημερομηνίας για νέο γύρο διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν, με βασικό θέμα το πυρηνικό πρόγραμμα. Παρά την πρόοδο προς συμφωνία κατάπαυσης εχθροπραξιών, παραμένουν σημαντικές διαφορές στις θέσεις των δύο πλευρών.