ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Το Mar-a-Lago στη Φλόριντα
Φωτογραφία: Η βίλα του Τραμπ, Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα. Credit: Shutterstock.

ΗΠΑ: Άνδρας έπεσε νεκρός από την προεδρική φρουρά στο Μαρ-α-Λάγκο

Πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας ΗΠΑ πυροβόλησαν και σκότωσαν νεαρό άνδρα που προσπάθησε να εισέλθει παράνομα στη φρουρούμενη περίμετρο του Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα. Ο Ντόναλντ Τραμπ απουσιάζει στην Ουάσινγκτον.

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πράκτορές της πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα περίπου 20 ετών, ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει παράνομα στην περίμετρο ασφαλείας του θερέτρου Μαρ-α-Λάγκο του Ντόναλντ Τραμπ στο Δυτικό Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δράστης αγνόησε τις προειδοποιήσεις ασφαλείας και κινήθηκε προς τις εγκαταστάσεις, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των πρακτόρων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ουάσινγκτον, γεγονός που σημαίνει ότι δεν ήταν παρών στο θέρετρο τη στιγμή του περιστατικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ομπάμα: Η βία δεν χωράει στη δημοκρατία μας

Ο Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την επίθεση στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια δεξίωσης της Ένωσης Ανταποκριτών Λευκού Οίκου, τονίζοντας ότι η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία και εξέφρασε ανακούφιση για την υγεία του τραυματία.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει πως ο δράστης είχε "πολύ αντιχριστιανικό" μανιφέστο

Συνελήφθη ύποπτος που επιχείρησε να εισβάλει σε δείπνο της Ένωσης ανταποκριτών του Λευκού Οίκου με παρούσα τη Ντόναλντ Τραμπ· ο ύποπτος έγραψε «αντιχριστιανικό» μανιφέστο, δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βασιλιάς Κάρολος και φον ντερ Λάιεν καταδίκασαν την επίθεση κατά Τραμπ

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε ανακούφιση για την ασφάλεια του Ντόναλντ Τραμπ μετά το συμβάν στο δείπνο του Λευκού Οίκου, ενώ εξετάζεται αν θα επηρεαστεί η προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το παλάτι.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για επίθεση στις ΗΠΑ: Η βία δεν χωράει στη δημοκρατία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε σθεναρά την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, τονίζοντας πως «η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία» και ότι η προστασία των θεσμών είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.
Κιρ Στάρμερ στο δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Σοκαρισμένος και καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Τραμπ

Εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για το περιστατικό πυροβολισμών σε δεξίωση στην Ουάσινγκτον, δηλώνοντας ανακούφιση που ο Ντόναλντ Τραμπ και οι παριστάμενοι είναι ασφαλείς, ενώ καταδίκασε κάθε επίθεση κατά της δημοκρατίας.