ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
σημαία της Κίνας

Η Κίνα καλεί πολίτες της στο Ισραήλ σε αυξημένη εγρήγορση

Η κινεζική πρεσβεία στο Ισραήλ καλεί τους πολίτες της σε αυξημένη προσοχή λόγω κινδύνων στη Μέση Ανατολή, ενώ αντίστοιχη σύσταση απευθύνθηκε και σε όσους βρίσκονται στο Ιράν.

Η κινεζική πρεσβεία στο Ισραήλ κάλεσε σήμερα τους Κινέζους πολίτες που διαμένουν στη χώρα να παραμείνουν σε αυξημένη εγρήγορση, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας και την ετοιμότητά τους για ενδεχόμενες έκτακτες καταστάσεις. 

Η προειδοποίηση βασίζεται σε «αυξανόμενους κινδύνους ασφαλείας στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η πρεσβεία συνέστησε στους Κινέζους πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τις επίσημες ενημερώσεις των ισραηλινών αρχών.

 Παράλληλα, τους προέτρεψε να αποφύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια εκτός της χώρας, έως ότου υπάρξει σταθεροποίηση της κατάστασης.

Την ίδια ημέρα, η Κίνα απηύθυνε παρόμοια σύσταση προς τους πολίτες της που βρίσκονται στο Ιράν, ζητώντας να αποφεύγουν τα ταξίδια προς τη χώρα και να αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.

 Η οδηγία αυτή εκδόθηκε καθώς εντείνονται οι εντάσεις ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον, γεγονός που αυξάνει τους περιφερειακούς κινδύνους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένα κτίρια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ εξουδετέρωσε στελέχη της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την εξουδετέρωση των Χουσέιν Κάντρα και Μοχάμεντ Φάρα, στελεχών της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλα ποσά για τη χρηματοδότηση της Χαμάς.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ τίθεται σε ισχύ σύμφωνα με ΗΠΑ

Ισραήλ και Χεζμπολάχ κατέληξαν σε συμφωνία εκεχειρίας που θα τεθεί σε ισχύ σήμερα στις 4 το απόγευμα, σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο. Ρόλο στις διαπραγματεύσεις είχαν οι ΗΠΑ, το Κατάρ και το Ιράν.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ διαμηνύει ετοιμότητα υπεράσπισης Λιβάνου απέναντι στο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ τόνισε ότι θα υπερασπιστεί τη γη και τον λαό του Λιβάνου με θάρρος απέναντι στο Ισραήλ, αρνούμενη παραβίαση της εκεχειρίας και αποδίδοντας ευθύνη για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Ισραήλ.