ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Δεξαμενές και αεροπλάνα Γάζα

Ισραήλ: Ο υπ. Άμυνας ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα εναντίον του Ιράν

Το Ισραήλ προχώρησε σε προληπτικό χτύπημα κατά του Ιράν, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, εντείνοντας τις ήδη σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και την αποτροπή μελλοντικών απειλών στην περιοχή.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε προληπτική επίθεση εναντίον του Ιράν, όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, επιβεβαιώνοντας την ένταση που επικρατεί στην περιοχή. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια και την αποτροπή πιθανών απειλών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρεγάτα πολεμικού ναυτικού
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο στρατός εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας με το Ιράν, λέει η Centcom

Ο αμερικανικός στρατός δηλώνει πως παραμένει σε εγρήγορση για την τήρηση της εκεχειρίας με το Ιράν, μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ από την Τεχεράνη. Παράλληλα, 55 πλοία διέπλευσαν με ασφάλεια σήμερα τα Στενά.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολά: Σε εξέλιξη συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στον Λίβανο

Η Χεζμπολά ανακοίνωσε νέες συγκρούσεις μαχητών της με ισραηλινές δυνάμεις στον νότιο Λίβανο, λίγες ώρες μετά από βομβαρδισμούς που προκάλεσαν τρεις θανάτους, παρά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Απαραίτητη η «ζωτική σχέση» Ισραήλ-ΗΠΑ μετά τη συμφωνία

Ο Νετανιάχου τόνισε τη σημασία των ισχυρών δεσμών Ισραήλ-ΗΠΑ μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ στήριξαν το Ισραήλ στον πόλεμο με το Ιράν και ότι χρειάζεται να διατηρηθεί αυτή η «ζωτικής σημασίας» σχέση.
Κεντρικό πρόσωπο συνέδριου
ΔΙΕΘΝΗ

Κατς: Δεν αποσυρόμαστε από περιοχές που καταλάβαμε στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΘΑ, Ισραέλ Κατς, δήλωσε πως το Ισραήλ δεν θα αποχωρήσει από τις περιοχές στον Λίβανο και θα απαντήσει αν το Ιράν επιτεθεί. Ο Ιρανός ΥΠΕΞ ζήτησε να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις και τόνισε την ευθύνη των ΗΠΑ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Λαπίντ: Αποτυχία Νετανιάχου η πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, λέει η αντιπολίτευση

Ο Γιαΐρ Λαπίντ χαρακτήρισε αποτυχία του Νετανιάχου τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, υποστηρίζοντας ότι το Ιράν διατηρεί το καθεστώς και τα πυραυλικά του προγράμματα, ενώ το Ισραήλ μετατρέπεται σε προτεκτοράτο που λαμβάνει εντολές.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Το Ισραήλ προσπαθεί να μπλοκάρει συμφωνία με ΗΠΑ, λέει ο ΥΠΕΞ

Ο Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει επικείμενη συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά η επίτευξή της.