ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λαρς Κλίνγκμπάιλ ομιλία
Ο Λαρς Κλίνγκμπάιλ σε ομιλία του στην Γερμανία, εκπροσωπώντας το SPD.

Γερμανία: Ο Κλινγκμπάιλ προειδοποιεί για κλιμάκωση λόγω των ιρανικών αντιποίνων

Ο Λαρς Κλινγκμπάιλ ζήτησε μέτρα για αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, κάνοντας λόγο για δυσανάλογα ιρανικά αντίποινα και καλώντας όλες τις πλευρές σε διάλογο για τον τερματισμό των πυρηνικών και αποσταθεροποιητικών δράσεων.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Λαρς Κλινγκμπάιλ ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας ως «δυσανάλογα αντίποινα» την απάντηση του Ιράν στην επίθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

«Τα δυσανάλογα αντίποινα του ιρανικού καθεστώτος μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ οδηγούν σε επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας, με απρόβλεπτες προς το παρόν συνέπειες για την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο κ. Κλινγκμπάιλ.

Ο αντικαγκελάριος απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές «να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί οριστική αποκήρυξη από το ιρανικό καθεστώς των πυρηνικών και πυραυλικών του προγραμμάτων και του αποσταθεροποιητικού του ρόλου στην περιοχή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θέλουν να υποτάξουν τη χώρα, λέει ο ηγέτης

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι προσπαθούν να διχάσουν και να αποδυναμώσουν το Ιράν μετά τις τελευταίες συγκρούσεις, καλώντας σε ενότητα του ιρανικού λαού.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Σε ύψιστη επιφυλακή ο στρατός λόγω απειλών ΗΠΑ-Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή μετά από νέες απειλές ΗΠΑ-Ιράν, όπως δήλωσε ο αρχηγός Εγιάλ Ζαμίρ, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες εναντίον του Ιράν όσο χρειαστεί.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση Φρουρών κατά οργανώσεων που δρούσαν υπέρ ΗΠΑ-Ισραήλ

Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση σε ομάδες κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, που, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, δρούσαν για ΗΠΑ και Ισραήλ και προσπάθησαν να μεταφέρουν αμερικανικά όπλα, χωρίς να διευκρινίζεται αν υπάρχουν θύματα.
Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας κλειδί για τη σταθερότητα στον Κόλπο

Ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ δήλωσε πως η ασφάλεια στον Κόλπο απαιτεί αξιόπιστες εγγυήσεις ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν θα επιτεθούν ξανά στη χώρα. Πολλές χώρες καταδίκασαν το Ιράν για τον έλεγχο στο στενό του Χορμούζ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Στηρίζει τις ΗΠΑ για αποτροπή πυρηνικής απειλής από το Ιράν

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου εξέφρασε στήριξη στις αμερικανικές προσπάθειες για να αποτραπεί η πυρηνική, πυραυλική και τρομοκρατική απειλή από το Ιράν κατά ΗΠΑ, Ισραήλ, γειτονικών χωρών και του κόσμου.