ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
ισραηλιν τανκ στρατού

Απειλή Ισραήλ: «Συντριπτικό πλήγμα» στη Χεζμπολάχ αν επιτεθεί

Ο αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ θα υποστεί συντριπτικό πλήγμα και πως οι επιχειρήσεις του Ισραήλ θα συνεχιστούν μέχρι να εξαλειφθεί η απειλή από τον Λίβανο, επιμένοντας στον αφοπλισμό της οργάνωσης.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα υποστεί «συντριπτικό πλήγμα» σε περίπτωση συνέχισης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Ζαμίρ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) εναντίον της Χεζμπολάχ δεν θα σταματήσουν «έως ότου εξαλειφθεί η απειλή από τον Λίβανο». Επισήμανε ακόμη ότι «θα εξακολουθήσουμε να επιμένουμε στον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών στο βόρειο Ισραήλ, ο Ζαμίρ τόνισε πως οι ισραηλινές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και είναι έτοιμες να εξαλείψουν κάθε πιθανή απειλή.

«Θα ολοκληρώσουμε αυτήν την εκστρατεία όχι μόνο με τα πλήγματα στο Ιράν, αλλά και με τη Χεζμπολάχ να υφίσταται συντριπτικό πλήγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ είχε εκτοξεύσει ρουκέτες κατά του Ισραήλ, σε αντίποινα για τη δολοφονία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αούν επιδιώκει συμφωνία με Ισραήλ και αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν δήλωσε ότι θέλει συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων και είναι έτοιμος να αφοπλίσει τη Χεζμπολάχ χωρίς σύγκρουση, ζητώντας νέα διεθνή δύναμη μετά τον ΟΗΕ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Οι συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου στη Ρώμη μετατίθενται για Οκτώβριο

Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Λιβάνου που επρόκειτο να γίνουν στη Ρώμη αναβάλλονται για τον Οκτώβριο, ενώ οι πρεσβευτές των δύο χωρών θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον για διμερείς συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έτοιμη για νέους βομβαρδισμούς κατά Χεζμπολάχ δηλώνει η κυβέρνηση

Η Ισραήλ δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς εναντίον της Χεζμπολάχ, μετά την καταστροφή μεγάλου υπόγειου συγκροτήματος της οργάνωσης στη νότια Λίβανο, χρησιμοποιώντας 1.100 τόνους εκρηκτικών.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ανατινάζει σήραγγες, σεισμός 4,1 Ρίχτερ στον Λίβανο

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το USGS, μετά από ανατίναξη υπόγειων σηράγγων της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ. Η έκρηξη έγινε αισθητή και καταγράφηκε από δημοσιογράφους και εικόνες.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Καταστροφή υπόγειων υποδομών Χεζμπολάχ στον Λίβανο από τον στρατό

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε υπόγειες εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με δήλωση του Νετανιάχου και του Κατς. Ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή, ολοκληρώνοντας τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο στρατός προειδοποιεί για κίνδυνο συμφωνίας λόγω Ισραήλ

Ο στρατός Λιβάνου προειδοποιεί πως η πρόσφατη ισραηλινή κλιμάκωση στον νότο απειλεί τη συμφωνία που επετεύχθη με το Ισραήλ και δυσχεραίνει τις προσπάθειες εδραίωσης της ασφάλειας στην περιοχή, αναφέροντας χιλιάδες παραβιάσεις.