ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα

Ρεζά Παχλαβί: Παράνομος ο επόμενος ανώτατος ηγέτης στο Ιράν

Ο Ρεζά Παχλαβί, γιος του τελευταίου σάχη του Ιράν, τόνισε ότι όποιος διάδοχος και αν υπάρξει του Χαμενεΐ θεωρείται παράνομος και συνεργός του καθεστώτος, ενώ δήλωσε πως «η νίκη είναι κοντά».

Ο Ρεζά Παχλαβί, γιος του τελευταίου σάχη του Ιράν, δήλωσε ότι όποιος διαδεχθεί τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στην έναρξη του πολέμου, όταν ξεκίνησαν τα ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα στην Τεχεράνη, θα θεωρείται παράνομος.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Παχλαβί υπογράμμισε: «Όποιος και αν είναι (…) θα στερείται νομιμότητας και θα θεωρείται συνεργός στο αιματηρό ιστορικό αυτού του καθεστώτος και των εγκληματιών ηγετών του, του Χομεϊνί (σ.σ. του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας) και του Χαμενεΐ».

Ο Παχλαβί, που ζει μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε επίσης ότι «η νίκη είναι κοντά», εμφανιζόμενος ως εναλλακτικός υποψήφιος για την ηγεσία της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κάλεσμα για εκδίκηση και μαζική συμμετοχή στην κηδεία του Αλί Χαμενεΐ

Ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ ζήτησε εκδίκηση για τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και κάλεσε τους Ιρανούς να συμμετάσχουν μαζικά στις επιμνημόσυνες τελετές που ξεκινούν το Σάββατο στην Τεχεράνη.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν-ΗΠΑ: Επαναλαμβάνονται σύντομα οι διαπραγματεύσεις μετά την κηδεία Χαμενεΐ

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ αναμένεται να επαναρχίσουν «σύντομα» μετά την κηδεία του αγιατολάχ Χαμενεΐ, στοχεύοντας στην ειρήνη και τα κρίσιμα θέματα του Στενού του Ορμούζ και του πυρηνικού προγράμματος.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πολύ καλές έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το μνημόνιο συνεννόησης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε για «πολύ καλές» επαφές στο Κατάρ, όπου ΗΠΑ και Ιράν συμφώνησαν για αγορά αγαθών και νέο δίαυλο επικοινωνίας, με στόχο διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή μετά από συμφωνία που υπεγράφη στις 17 Ιουνίου.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλές» οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Κατάρ

Ο Τραμπ εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόοδο των έμμεσων συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν στην Ντόχα, τις χαρακτήρισε «πολύ καλές» και ανέφερε πως η αποπυρηνικοποίηση του Ιράν προχωρά θετικά, επισημαίνοντας μείωση των εντάσεων.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με άμεση απάντηση σε κάθε απειλή κατά της χώρας

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι το Ιράν θα απαντήσει άμεσα και δυναμικά σε κάθε απειλή κατά του λαού ή της ηγεσίας του. ΗΠΑ και Ιράν είχαν τεχνικές συνομιλίες στη Ντόχα για το Στενό του Ορμούζ και κατάπαυση του πυρός.