ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
Έντονες ταραχές με φωτιές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Τεχεράνη.

Ισραηλινός στρατός: Επιθέσεις σε ιρανικές υποδομές στην Τεχεράνη

Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά ιρανικών στόχων στην Τεχεράνη ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ ιρανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για εκρήξεις στα δυτικά και ανατολικά της πρωτεύουσας.

Ισραήλ και Ιράν βρίσκονται εκ νέου στο επίκεντρο έντασης, καθώς οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν, λίγο πριν από τις 04:00 (ώρα Ελλάδας), την έναρξη ευρείας κλίμακας αεροπορικών επιδρομών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιθέσεις στοχοποιούν «υποδομές του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος στην Τεχεράνη».

Από την πλευρά του, το ιρανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο IRIB μετέδωσε ότι σημειώθηκαν εκρήξεις «στο δυτικό και στο ανατολικό τμήμα της Τεχεράνης». Η κρατική τηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας έκανε λόγο για σειρά εκρήξεων στην πρωτεύουσα, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τις ζημιές ή τα θύματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Κατς διαψεύδει εντάσεις κυβέρνησης-στρατού για τον πόλεμο στο Ιράν

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας διαψεύδει εντάσεις κυβέρνησης και στρατού για το Ιράν, ύστερα από δημοσίευμα που ανέφερε ανησυχίες των ενόπλων δυνάμεων για ενδεχόμενη εργαλειοποίηση της κρίσης ενόψει εκλογών.
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου προς Ιράν: Μην παρέμβετε στις εκλογές, θα υπάρξουν αντίποινα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι Ιράν και σύμμαχοί του ίσως προσπαθήσουν να διαταράξουν τις αυριανές εκλογές στο Ισραήλ, απειλώντας με αντίποινα αν υπάρξει επίθεση και καλώντας την Τεχεράνη να μην δοκιμάσει κάτι τέτοιο.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Υπ. Άμυνας ΗΠΑ με Νετανιάχου στο Ισραήλ για το Ιράν

Ο Υπ. Άμυνας ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ συναντήθηκε με τον Νετανιάχου στο Ισραήλ για το Ιράν, εν μέσω αυξημένων εντάσεων ΗΠΑ-Ιράν. ΗΠΑ και Ισραήλ δεν σχολίασαν περαιτέρω. Ο Χέγκσεθ επισκέφθηκε αμερικανούς στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση άνδρα για ένοπλες επιθέσεις κατά τον πόλεμο

Το Ιράν εκτέλεσε τον Αλί-Σινά Μοσταφαβί, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ένοπλες επιθέσεις στην Κερμάν και κατηγορήθηκε για τρομοκρατικές ενέργειες υπέρ της αντιπολίτευσης και του Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή προειδοποίηση πριν το περιστατικό σε βρετανική βάση

Ο Νετανιάχου αποκάλυψε ότι το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τη Βρετανία για ιρανική επίθεση σε βάση της, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τις βρετανικές κυρώσεις κατά των οικισμών. Πέντε Βρετανοί συνελήφθησαν για τρομοκρατία και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός πρόεδρος: Θύμα τρομοκρατίας ο Ιράν στον αμερικανο-ισραηλινό πόλεμο

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν δήλωσε στη ΓΣ του ΟΗΕ ότι το Ιράν είναι «θύμα τρομοκρατίας» λόγω της στρατιωτικής επίθεσης ΗΠΑ-Ισραήλ και τόνισε πως προτιμά τη διπλωματία για να τερματιστεί η σύγκρουση.