ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αλί Χαμενεΐ Ιράν

Η Τεχεράνη δείχνει τον γιο του Χαμενεΐ ως διάδοχο ανώτατο ηγέτη

Το Ιράν φέρεται να επέλεξε τον Μοτζτάμπα, γιο του αγιατολάχ Χαμενεΐ, ως διάδοχό του, σύμφωνα με δηλώσεις μέλους του συμβουλίου των ιερωμένων. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το Ιράν φαίνεται να έχει επιλέξει τον γιο του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τον Μοτζτάμπα, ως διάδοχό του, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Το όνομα του Χαμενεΐ θα συνεχισθεί», δήλωσε ο αγιατολάχ Χοσεϊναλί Εσκεβαρί, μέλος του συμβουλίου των ιερωμένων που είναι αρμόδιο να εκλέξει νέο ηγέτη, σε βίντεο που προβλήθηκε από τα κρατικά δίκτυα.

Ο Εσκεβαρί πρόσθεσε ότι «η ψήφος ερρίφθη και θα ανακοινωθεί σύντομα», χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες για τη διαδικασία ή το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ιερωμένου Αχμάντ Αλαμολχόλντα στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο γραμματέας του Συμβουλίου των Ειδικών, Χοσεϊνί Μπουσεχρί, θα ανακοινώσει επίσημα τον διάδοχο του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα της ισραηλινοαμερικανικής επίθεσης.

Παράλληλα, το Ισραήλ γνωστοποίησε ότι συνεχίζει να στοχοθετεί ανώτερους Ιρανούς αξιωματούχους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ο Αμπολκασέμ Μπαμπαϊάν, πρόσφατα διορισμένος επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου του ανώτατου ηγέτη, ο οποίος σκοτώθηκε το Σάββατο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλές» οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Κατάρ

Ο Τραμπ εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόοδο των έμμεσων συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν στην Ντόχα, τις χαρακτήρισε «πολύ καλές» και ανέφερε πως η αποπυρηνικοποίηση του Ιράν προχωρά θετικά, επισημαίνοντας μείωση των εντάσεων.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με άμεση απάντηση σε κάθε απειλή κατά της χώρας

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι το Ιράν θα απαντήσει άμεσα και δυναμικά σε κάθε απειλή κατά του λαού ή της ηγεσίας του. ΗΠΑ και Ιράν είχαν τεχνικές συνομιλίες στη Ντόχα για το Στενό του Ορμούζ και κατάπαυση του πυρός.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη των συναλλαγών

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές λόγω ανησυχιών για τις συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ. Ο δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,3% στις 639,64 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος έμεινε στάσιμος και η ASML έχασε 1,1%.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη αποκλείει άμεσες επαφές με ΗΠΑ στις συνομιλίες στο Κατάρ

Ιρανική αντιπροσωπεία συναντά σήμερα διαπραγματευτές στη Ντόχα σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου, χωρίς άμεσες επαφές με ΗΠΑ, ενώ ο Κούσνερ και ο Γουίτκοφ έφτασαν χθες για υψηλού επιπέδου συνομιλίες, σύμφωνα με Λευκό Οίκο.