ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία του Ιράν
Η εθνική σημαία του Ιράν κυματίζει στο φως του ηλιοβασιλέματος.

Ιράν: Τραυματίας αλλά καλά ο νέος ανώτατος ηγέτης, λέει ο γιος προέδρου

Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ, νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν, είναι καλά στην υγεία του παρά τον τραυματισμό του, σύμφωνα με δήλωση του Γιούσεφ Πεζεσκιάν, γιου του Ιρανού προέδρου, στο Telegram. Δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες λεπτομέρειες.

Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ, νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν, είναι καλά στην υγεία του παρά τον τραυματισμό του, σύμφωνα με ανάρτηση του Γιούσεφ Πεζεσκιάν, γιου του Ιρανού προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν, στο Telegram.

Ο Γιούσεφ Πεζεσκιάν, που είναι επίσης σύμβουλος της ιρανικής κυβέρνησης, έγραψε: «Άκουσα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει τραυματιστεί. Ρώτησα φίλους που έχουν διασυνδέσεις, μου είπαν ότι, δόξα τω Θεώ, είναι σώος και ασφαλής».

Ο 56χρονος Μοτζταμπά Χαμενεΐ φέρεται να τραυματίστηκε στην επιδρομή κατά την οποία σκοτώθηκε ο πατέρας του, την πρώτη ημέρα των αμερικανικών και ισραηλινών πληγμάτων εναντίον του Ιράν, στις 28 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη σοβαρότητα των τραυμάτων του, ενώ η απουσία δημόσιων εμφανίσεών του έχει πυροδοτήσει εικασίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και το πού βρίσκεται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου διατάσσει πλήρη καταστροφή υποδομών της Χεζμπολά στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να καταστρέψει όλες τις υποδομές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων υπόγειων σηράγγων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προϋπόθεση οι δεσμεύσεις των ΗΠΑ για νέες συνομιλίες

Το Ιράν δεν θα συνεχίσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του μνημονίου, δήλωσε ο Μ. Γαλιμπάφ. Διαμήνυσε πως τα δικαιώματα στα Στενά του Ορμούζ είναι αδιαπραγμάτευτα και η δωρεάν διέλευση ισχύει για 60 ημέρες.
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Δεν θα γίνουν απευθείας συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ στην Ντόχα

Στην Ντόχα έφθασαν οι Αμερικανοί απεσταλμένοι Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ για συνομιλίες με Καταριανούς αξιωματούχους σχετικά με το Ιράν και τον Λίβανο, χωρίς να έχει προγραμματιστεί συνάντηση με Ιρανούς.
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Καμία απευθείας συνομιλία Ιράν-ΗΠΑ στη Ντόχα, δηλώνει αξιωματούχος

Το Κατάρ ανακοίνωσε πως δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση υψηλού επιπέδου ή απευθείας συνομιλία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στη Ντόχα τις επόμενες μέρες, παρά την παρουσία αμερικανών απεσταλμένων στην πόλη.
Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης νεκρά σε τρομοκρατική επίθεση

Δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν από πυρά στην πόλη Παβέχ κοντά στα σύνορα με το Ιρακινό Κουρδιστάν, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Άγνωστοι παραμένουν οι δράστες, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα.